A tanári szakma tanulható, vagy születni kell rá? Miért?
Figyelt kérdés
2014. dec. 21. 12:02
1/4 anonim válasza:
Szerintem alapvetően születni kell rá, tanárnak (jó esetben) az megy, aki úgy érzi, hogy arra született, és már hatévesen is oktatta a babáit. De neki is meg kell tanulnia a szakmai trükköket. Mint ahogy aki nem arra született, az is meg tudja bizonyos mértékig tanulni mint egy mesterséget, de soha nem fog ragyogni, soha nem lesz művész.
2/4 anonim válasza:
Más szakmában ugyanígy van: vannak szakmai ismeretek, de létezik ettől függetlenül egy tehetség, azaz sokféle harmonizáló, ráérző képesség, mint veleszületett adottság.
3/4 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy a mostani tanárok azért mentek a tanárképzőbe mert mádhova nem vették fel(tisztelet a kinételnek)
4/4 anonim válasza:
Hát én a plüsseimmel rengeteget játszottam tanárosdit. De így felnőtt koromban rájöttem hogy lámpalázam van (plüss és igazi gyerek nem ugyanaz), illetve egy kreatív személyiség vagyok, és a tanítás nagyon nem az. Magyarán, attól még hogy valaki tanárosdit játszik otthon, még nem feltétlenül megy tanárnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!