Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Azt kaptam töriből házinak,...

Azt kaptam töriből házinak, hogy írjam le valamelyik középkori mester (takács, kovács. ) egy napját 8 mondatban, de seholsem találtam semmi segítséget. Valaki segítene? Nagyon megköszönném!

Figyelt kérdés
2014. dec. 6. 15:59
 1/1 anonim ***** válasza:

A takács vászonkészítő, szövőmester volt, aki hozott fonalból dolgozott.

Terményért, vagy pénzért szőtt. Többnyire csak télen, nyáron a mezőgazdaságban dolgozott.

Általában a szövés menete:

A szövőgépre felteszi hosszában a felvető fonalat.

A hozott fonalat a csévékre feltekeri, ehhez volt feltekerő eszköze. Ha több színű volt a fonal, azt külön csévékre tekerte.

A felvető fonalat a szövőszék lábítójával kétfelé nyitotta, majd a fonalat közéjük vezette. Visszazárta a felvető fonalakat, leverte a megszőtt részt, és folytatta munkát.

Nem egészen szakszerű, amit írtam, de még ma is ez a szövés menete.

Ha beírod a keresőbe,hogy a szövés menete, többet is megtudhatsz róla.

2014. dec. 6. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!