Hogyan kapcsolhatók az alábbi helynevek II. Rákóczi Ferenchez? (egy-egy mondattal válaszolj! )
Tudnátok ebben segíteni? :D Biztos benne van a könyvbe valahol de én vagyok a retardált higy nem találom meg.. :D
Borsi:
Bécsújhely:
Brezán:
Borsi:"1676-ban Zrínyi Ilona Munkácsról Regécre vezető útja közben szállt meg, a véletlennek köszönhető, hogy II. Rákóczi Ferenc március 27-én itt született meg.[11] A születésének helye feltehetően az azóta megsemmisült délnyugati sarokbástyában, a fejedelemnői lakosztály lehetett."
Bécsújhely:"1701-ben II. Rákóczi Ferencet Eperjesen elfogva ide hurcolták ugyanabba a börtönbe, melyből 30 évvel azelőtt nagyapja, Zrínyi Péter a vérpadra került. Rákóczi a börtönből Gottfried Lehmann császári kapitány segítségével november 7-én megszökött"
Brezán:"Ide menekült II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem 1701-ben a bécsújhelyi börtönből"
De mindezt a Google segítségével te is megtaláltad volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!