Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Holnapra kéne 5mondat Antigoné...

Holnapra kéne 5mondat Antigoné-ról amibe jellemeznem kell öt, meg Kreónnál is szint igy 5mondat kéne. Kitudnátok segíteni nincsen sok időm hoogy elolvassam mert nem is az én stílusom az a könyv. Valaki?

Figyelt kérdés

2014. nov. 13. 19:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Antigoné: családszerető, igazságszerető, tiszteli a hagyományokat, makacs, mértéktelen és félti a húgát (Iszméné), ezért meg akarja menteni attól, hogy Kreon őt is elítélje. Az életénél is többre tartja azt, hogy az Isteni normáknak megfeleljen.Érvei érzelmi és erkölcsi alapon nyugszanak. azzal érvel, hogy testvért eltemetni, nem szégyen. ( Polüneikész). Kreon: önző, határozott, makacs, elvakult, hajthatatlan, tévedhetetlennek hiszi magát, saját magát többre tartja mint Zeuszt. Zsarnokként viselkedik és nem hallgat senkire. ( én is ma írtam ebből :D )
2014. nov. 13. 19:18
 2/2 anonim ***** válasza:
HF kategória.
2014. nov. 14. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!