A "drága" angol tanárunk olyan házit adott, hogy miben jobbak a férfiak, és miben jobbak a nők? . Mindkettőhöz legalább 10-10 dolgot kell írni?
Én ebben a formában ezt biztos nem írnám meg, sőt, szólnék a szüleimnek, hogy mi a feladat, hogy esetleg ha kedvük támad, ők maguk is elbeszélgessenek a tanárral. :)
Keresnék ellenpéldákat a leggyakoribb sztereotípiákra (nők jobbak a főzésben - sok férfi szakács, férfiak jobbak a sportokban - sok női sportoló, nők jobbak az érzelmek kifejezésére - sok férfi költő, író, férfiak jobbak a fizikában, kémiában - női fizikusok, kémikusok .. stb. És ezekhez konkrét példákat csatolni, hogy a kedves szűklátókörű tanár láthassa, nem csak a levegőbe beszélsz), és megemlíteném, hogy nem szabad hagyni, hogy ezek a sztereotípiák és a "nőknek a konyhában a helye" és hasonló mondások uralják a gondolatainkat és a tetteinket.
No de mi van, ha a tanár nem sztereotípiákat vár, hanem csak annyit, hogy gondolkodj, és értékelni fogja az eredeti ötleteidet? Azt csak tippelem, hogy a húsz mondattal egy bizonyos nyelvtani szerkezetet is gyakorolnod kell.
Viszont kedves kérdező és hozzászólók, "remek" tanarak lesztek, mert gondolkodás nélkül beskatulyáztátok a tanerőt.
Az már csak apróság, hogy a nők általában jobb vezetők és a férfiak általában jobbak a főzésben... szóval miért is a tanár a "drága" meg a "gyökér"? Szimpla hf., gyakorlás, amiből akár klassz érvelős gyakorlat is lehet. Vajh Nektek miért háborgás jutott nyomban eszetekbe? Tán csak nem érintve vagytok? Kinek is kellene visszahúznia a XIX. századba? (Túúúdom, annyi piros pacsi a világon nincs, amennyit szeretnétek adni, de sajnos fejenként csak eggyel-eggyel dobhattok meg:)))
Beszélni én sem tudok, mégis remek tanár vagyok... legalábbis a tanulóim eredményei engem igazolnak. Viszont akkor visszavonom a korábbiakat. Nem tartom tisztességesnek, ha egy tanár nem tanít, ugyanakkor elvár. Ha elég bátor vagy, írd be, amit az előttem levő javall, vagyis hogy az ellenkező nemű tanarak jobbak... :)
(és ezzel együtt sem szép dolog a skatulyázás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!