Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Integrálás, hogyan tovább?

Integrálás, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Azt a házi feladatot kaptuk, hogy integráljuk az 1/(x^2+1) függvényt, megmondta a tanár hogy az eredmény az arctgx függvény, de bizonyítsuk be. Nekem az lett a vége, hogy x - 1/x, ebből hogy tudom kihozni az arctgx függvényt?
2010. jan. 25. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:

ugye az arctg a tg inverze és van egy szabály az inverzfüggvények deriválására, itt megtalálod:

[link]

szóval ha így megpróbálod és kicsit ügyeskedsz elvileg ki fog jönni

az egyik füzetemben le van vezetve de az sajnos most nincs itt nálam és fejből nem tudom hogy van

2010. jan. 25. 21:23
 2/5 anonim ***** válasza:
egyébként ez középsulis házi?
2010. jan. 25. 21:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, reáltagozat, matekfakt :)
2010. jan. 25. 21:27
 4/5 A kérdező kommentje:
KÖszi, a képlet nem is jutott eszembe, így lehet sikerülni fog, pedig tanultuk is
2010. jan. 25. 21:28
 5/5 anonim ***** válasza:

na hát mi ezt egyetemen vettük...

és is matekos osztályba jártam, deriválni tanultunk, integrálni csak a legegyszerűbb függvényeket, nemhogy az arctgx-et, és még bizonyítani is:)

2010. jan. 25. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!