Biologia! 7 - életközösségek, rendeszertan mozaik. AZ ÉLŐLÉNYEK RENDSZEREZÉSE témazáró kérdései kéne nekem minnel hamarabb. segitetek?
a kérdéseket nem tudom, de arra még emlékszem, hogy tavaly mik voltak a témazáró dolgozatban.
-rendszerezés (ország, törzs, osztály, faj)
-papucsállatka és zöld szemes ostoros tájainak megnevezése(sejtmag, csillók, stb.)
-a mikrobák világa c. fejezetet érdemes átolvasni
-a gombáknál meg kell tanulni a 132. oldalon az 1-s ábrát, szaporodás felépítés stb.
-a zöld moszatot, harasztokat és mohát kell még tudni, a rajzuk segít ebben
-136. oldal 3-s ábrát sem árt tudni, a zárva és nyitva termőkről elég pár dolgot tudni
-144. oldal 1-s,2-s,3-s és 145. oldal 1-s ábra, valamint a fejezet átolvasása innen nagyon nem fognak kérdezni (legalábbis nálunk nem kérdezett a tanár)
-147. 1-s ábra, innen se kérdeztek túl sokat, szerintem itt is elég az átolvasás
-148. oldal 3-s és 149. oldal 2-s ábra, a pókok táplálkozása, innen a pókokra tértek ki nálunk és egy picit a rákokra is, de a rovarokra nem nagyon
-150. oldal 1-s ábra sem fog ártani
-A belső váz védelmében c. fejezetet is elég átolvasni valamint az Állatvilág csúcsán c. fejezetet is
-a Levegő urai c. fejezetet nálunk nem kérdezték.
Az összefoglaló résznél van egy kisebb szöveg, az talán még segíthet. Remélem tudtam valamennyire segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!