Kémia 8. osztály. Honnan tudom hogy melyik vegyjelnek hány jelentése van? Holnap dolgozatot irunk és nemértem.
egy kémiai elemnek egy vegyjele van,a neve többnyire latin vagy görög szóból származik,legalábbis így emléxek.
szóval be kéne magolni vegyjelek neveit.egy kicsivel hamarabb is hozzáfoghattál volna a tanuláshoz,nekem 3 hónapra volt szükségem hogy a gyakrabban használt elemek nevét megtanuljam.
a vegyületek nek van 7köznapi nevük pl. NaCl=konyhasó de ebbe ne menjünk bele mert már megfájdult a fejem.
nem igy ertettem..hanem pl. van
5S=
5 db kénatom
5 mol kénatom
5*6*10 a huszonharmadikon kénatom
5*32g kén
Az abogadro allandot azert talaltak ki, hogy ne kelljen nagyon kis szamokkal szamolni. Ez a 6*10^23. Vagyis a 32g egy mol kén.
Celtol fugg hogy melyikre gondolunk ha azt mondjuk hogy 5 s.
Egyebkent nem jo a 3., mert 32×1,6^-27*10^23 a szen 12es izotopjanak 12ed resze az elfogadott proton neutron tomegstandard
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!