Mi van, ha egyetemen nem csinálom meg a házit gyakorlatra?

Figyelt kérdés
Megutál a tanár? Nem értem a feladatot.
2014. szept. 14. 00:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Gondolom nem kapod meg a jelenlétet arra a gyakorlatra. (Vagy ha opcionális házi, akkor semmi - nem gyakorolsz és megbuksz a ZH-n.)
2014. szept. 14. 00:54
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Nem megutál, hanem vet rád egy lenéző pillantást, és az lesz az arcára írva, hogy: ,,Na, ez is minek jött egyetemre, itt már nem fog feketepontot kapni, majd megbukik a f4szba, aztán rájön, hogy nem illik ide."

Első évben az első két hétben még nem voltak kinyomtatva a könyveim, nem láttam át semmit, és előfordult 1-2x, hogy elfelejtettem valamelyik feladatot megcsinálni vagy otthonhagytam a kinyomtatott lapokat... Fú, azt a nézést.... Összementem teljesen.

Aztán mondjuk észbekaptam, de rendesen stresszeltem, amikor rájöttem óra elején, hogy nem írtam meg mindent. És fel is szólított a dög, pedig ott állt fölöttem, az üres feladatom meg virított... Szóval beégetni sem restek az embert.

2014. szept. 14. 01:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Ma a közösségi oldalak korában nem lehet arra hivatkozni, hogy nem érted. Akkor megkeresed a csoporttársaidat és megkérdezed tőlük. Már gimnáziumban is rossz szöveg ez a nem írtam meg a leckét, mert nem értem. Másik megoldás: óra elején szólsz a tanárnak, hogy nem értetted, de addig gondold át, hogy mit nem értesz, és melyik részére vagy mégis képes. Ha már akkor se értetted, amikor feladta, akkor még ott helyben rá lehet kérdezni. Ezen kívül a tanároknak van konzultációs idejük, amikor be lehet menni a szobájukba a problémákkal.
2014. szept. 14. 11:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Tanártól fögg, de sokuk az egyetemen kb. lesz*rja, hogy mit csinálsz otthon, mert ez már nem rá tartozik, hanem rád, hogy mit tanulsz.

A házit meg nem azért adja, hogy tökéletesen megoldd. Hanem azért, hogy gyakorolj. Kit érdekel, ha nemtudod megcsinálni?! Az a lényeg, hogy próbálkozz és lássa, hogy hajtassz és igenis megakarod csinálni, csak mondjuk nem érted. Akkor odamész hozzá, aztán elmagyarázod neki, hogy te mit és hogyan csináltál, de nem sikerült. Vagy megkéred, hogy vegyétek át a feladatot.

Úgy állj hozzá a dolgokhoz, ahogy a tanárt akarod, hogy a hozzá álljon a Te dolgaidhoz.

Nekem első gyakomon a tanár pl. kijelentette, hogy Ő tesz rá, ha puskázunk ZH-n, akár már most is beírja az 5-öst, mert az a lényeg, hogy Te tanulj és a saját érdekedben cselekedj.

2014. szept. 14. 11:29
 5/5 anonim ***** válasza:
51%
Melyik tantárgy
2018. jún. 27. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!