Valaki segitene a nyelvtan háziban?
Suliba nemtudtam megcsinálni..anya ordibál velem..
A hát ugyvan hogy
Magas. Mély. Vegyes
Pl::::enikő. Anna. Berta
Kéne mind a 3hoz 5fiu 5lánynév
Valaki???
és kérlek most ne olyat hogy csináljam meg...nemsegitunk...igy nemfogom megtanulni...kérlek ezeket ne!!! Csak amit kértem köszi:)
És nincs tankönyved?
Google sincs?
Értelemszerűen vegyes az a szó, amiben magas és mély magánhangzók is vannak.
Fogod keresel neveket, és megnézed, hogy melyik milyen. Sorba veszed, hogy milyen magánhangzók vannak benne.
Magas:
Emese, Irén, Szerénke, Lenke, Mimi.
Péter, Kelemen, Jenő, Ödön, Endre.
Mély:
Kató, Margó, Paula, Ágota, Sarolta.
Antal, Áron, Ákos, Pál, Lóránt.
Vegyes:
Júlia, Beáta, Margit, Katalin, Piroska.
Simon, Ábel, Gabriel, Máté, István.
Segítettem, de ettől a helyesírásod nem fog megjavulni, az pedig - sajnos - borzalmas... Figyelj egy kicsit jobban oda, amikor írsz! :(
Az előttem szólókkal értek egyet. Több mint két órája tetted fel a kérdést. Ennyi idő alatt magad elé veszel egy naptárat, ha még nem jegyezted meg kiírod az orrod elé:
teniszütő (magas)
nagy háború (mély)
és elkezded lapozgatni a naptárt, vagy a guglin fellelt női- és férfineveket.
jan. 1. - újév: vegyes... ja, hogy ez nem név, affenyő! :)
Vegyes nő:Fruzsina, Genovéva, Melánia, Veronika, Antónia (jan. 17.)
Vegyes férfi: Ábel, Benjámin, Titusz, Simon, Boldizsár (jan. 6.)
magas női: Gyöngyvér, Csenge, Ingrid, Emőke, Irén (hűűű, ez már munkásabb volt, márc. 25.:)
magas férfi: Ernő, Vince, Elemér, Frigyes, Ede (márc. 18. - persze, ha nem ragaszkodsz a naptárhoz, és magadtól is eszedbe jut ilyesmi, hogy Imre meg Péter, még gyorsabb a dolog, csak most pipa vagyok, és csak azért is naptár szerint megyek:)))
mély női: Ramóna, Ágota, Sára,Vanda, Paula (jan. 26.)
mély férfi: Bódog, Lóránt/Loránd, Gusztáv, Antal, Artúr (jan. 23.)
Az egész nem volt 5 perc (és át is ugrott a szemem egyen-kettőn). Jó, Te valszeg valamivel lassabb lennél, hisz most tanulod, illetve tanulnád, ha hajlandó lennél 10-15 percet rászánni. Inkább vársz már több mint két órája.
Oké, tudom, piros pacsi, de tényleg, miért várjátok, hogy a sült galamb a szátokba repüljön? Az élet nem így fog működni. Bocsi.
(Az esetleges hibákért elnézést, tényleg indulatból gépeltem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!