Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segitene a nyelvtan...

Valaki segitene a nyelvtan háziban?

Figyelt kérdés

Suliba nemtudtam megcsinálni..anya ordibál velem..

A hát ugyvan hogy

Magas. Mély. Vegyes

Pl::::enikő. Anna. Berta

Kéne mind a 3hoz 5fiu 5lánynév

Valaki???

és kérlek most ne olyat hogy csináljam meg...nemsegitunk...igy nemfogom megtanulni...kérlek ezeket ne!!! Csak amit kértem köszi:)

2014. szept. 9. 15:12
 1/8 2xSü ***** válasza:
100%

És nincs tankönyved?

Google sincs?

[link]

Értelemszerűen vegyes az a szó, amiben magas és mély magánhangzók is vannak.

Fogod keresel neveket, és megnézed, hogy melyik milyen. Sorba veszed, hogy milyen magánhangzók vannak benne.

2014. szept. 9. 15:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Háaaaaaaaaaat
2014. szept. 9. 15:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy tanultuk, hogy a mély az autó mássalhangzói, a magas a teniszütő-é. A vegyes mindkettő. Nem fogod megtanulni, ha ilyen formában segítünk.
2014. szept. 9. 16:12
 4/8 anonim ***** válasza:
*magánhangzói
2014. szept. 9. 16:12
 5/8 A kérdező kommentje:
De ténleg megtanulnám majd pénteken nyelvtanorán megkérdezném csak most valaki segitenee?? Irna nevemet azaz 3×5fiu -5lány
2014. szept. 9. 16:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Magas:

Emese, Irén, Szerénke, Lenke, Mimi.

Péter, Kelemen, Jenő, Ödön, Endre.

Mély:

Kató, Margó, Paula, Ágota, Sarolta.

Antal, Áron, Ákos, Pál, Lóránt.

Vegyes:

Júlia, Beáta, Margit, Katalin, Piroska.

Simon, Ábel, Gabriel, Máté, István.

Segítettem, de ettől a helyesírásod nem fog megjavulni, az pedig - sajnos - borzalmas... Figyelj egy kicsit jobban oda, amikor írsz! :(

2014. szept. 9. 17:26
 7/8 chtt ***** válasza:

Az előttem szólókkal értek egyet. Több mint két órája tetted fel a kérdést. Ennyi idő alatt magad elé veszel egy naptárat, ha még nem jegyezted meg kiírod az orrod elé:

teniszütő (magas)

nagy háború (mély)

és elkezded lapozgatni a naptárt, vagy a guglin fellelt női- és férfineveket.

jan. 1. - újév: vegyes... ja, hogy ez nem név, affenyő! :)

Vegyes nő:Fruzsina, Genovéva, Melánia, Veronika, Antónia (jan. 17.)

Vegyes férfi: Ábel, Benjámin, Titusz, Simon, Boldizsár (jan. 6.)

magas női: Gyöngyvér, Csenge, Ingrid, Emőke, Irén (hűűű, ez már munkásabb volt, márc. 25.:)

magas férfi: Ernő, Vince, Elemér, Frigyes, Ede (márc. 18. - persze, ha nem ragaszkodsz a naptárhoz, és magadtól is eszedbe jut ilyesmi, hogy Imre meg Péter, még gyorsabb a dolog, csak most pipa vagyok, és csak azért is naptár szerint megyek:)))

mély női: Ramóna, Ágota, Sára,Vanda, Paula (jan. 26.)

mély férfi: Bódog, Lóránt/Loránd, Gusztáv, Antal, Artúr (jan. 23.)

Az egész nem volt 5 perc (és át is ugrott a szemem egyen-kettőn). Jó, Te valszeg valamivel lassabb lennél, hisz most tanulod, illetve tanulnád, ha hajlandó lennél 10-15 percet rászánni. Inkább vársz már több mint két órája.

Oké, tudom, piros pacsi, de tényleg, miért várjátok, hogy a sült galamb a szátokba repüljön? Az élet nem így fog működni. Bocsi.

(Az esetleges hibákért elnézést, tényleg indulatból gépeltem.)

2014. szept. 9. 17:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2014. szept. 9. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!