Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Házi dolgozat, irodalom? :S

Házi dolgozat, irodalom? :S

Figyelt kérdés

Berzsenyi Dániel: A közelítő tél című verséből kell házidolgozatot írnom az életérzései céllal.

Mit ajánlotok?

2010. jan. 17. 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:
49%
Ajánlom írd meg.
2010. jan. 17. 16:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Jaa igen ez természetes dolog, de szeretnék segítséget kérni hogy pontosan miről írjak, biztos volt már valaha valakinek ilyen házija! Csak összefoglalóan szeretném pontosan megtudni hogy milyen életérzései vannak..:)
2010. jan. 17. 16:27
 3/4 anonim ***** válasza:

léccilécci használd a köv. alkalommal egyedül, annyi mindenre jó

[link]

2010. jan. 17. 16:40
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

kikerestem a 10-es szöveggyűjteményemből az elemzést, meg a füzetből összeszedtem...tehát:

1-3. verszak egy szerkezeti egység. tájleírás, rendes leírás + negatív festés, pl: "hervad már, s díszei hullanak"

szineztézia is van benne:

látás: sárga,rózsa, violás,bíbor

hallás: zörög, szimfónia, búg,gerlice

szaglás: balzsamos, rózsa,viola

2. szerk egység a 4. vsz:

filozófiai tartalma van, az idő múlásáról ír ("minden tűnő")

3. szerk egység az utolsó 2 vsz:

saját maga, mert E/1ben ír - költői, lírai én

tavasz-ifjúság párhuzam

élete fiatalsága nem tér vissza, de a természetben a tavasz mindig is vissza fog jönni, tájleíró eszközökkel jeleníti meg a fiatal korát, tehát az élet=természet

nyahh röviden ennyi lenne

2010. jan. 17. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!