Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Az egri csillagokban kitől...

Az egri csillagokban kitől kihez és honnan hová jutnak a gyűrű a kard és a térkép?

Figyelt kérdés

2014. aug. 29. 14:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szia! Nem ártott volna elolvasni a könyvet... Mindegy, szerencséd, hogy nagyából tudom ezeket.

Gyűrű: Jumurdzsák, Bornemissza G., Cecey É., Dobó, utána nem tudom ki

Kard: Móré vára, törökök, Dobó adta Bornemisszának, tőle pedik a fia Jancsi kapta, akit elrabolt Jumurrdzsák, így nála a kard, Dobó, Bornemissza

Térkép: holt dervis csuhája, Hajvan (lopta), Bornemissza (egy nála maradt), Hajvan

2014. szept. 8. 19:44
 12/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2014. szept. 9. 13:53
 13/19 anonim ***** válasza:
én már elküldtem priviben párszor...
2014. szept. 9. 16:20
 14/19 A kérdező kommentje:
Úristen bocsi csak most néztem meg neked is nagyon köszönöm❤️❤️
2014. szept. 9. 17:55
 15/19 anonim válasza:

A gyűrű útja:

Jumurdzsák --> Gábor pap --> Bornemissza Gergő --> Tulipán --> Bornemissza Gergő --> Hajván --> Bornemissza Gergő --> Cecey Éva --> Dobó István

2014. okt. 3. 22:25
 16/19 A kérdező kommentje:
most akkor melyik a jó?A 2 válasz között?
2014. okt. 18. 19:34
 17/19 anonim ***** válasza:

Addig jó, hogy

Jumurdzsák - Gábor pap - Bornemissza Gergely - Tulipánnál nem volt a gyűrű

Hajván pedig nem fogadta el, amikor Gergő fogságba esett, a gyűrűt akarta nekiadni, de neki nem kellett.

Így Gergelynél maradt.

Amikor Jumurdzsák Sopronban meglátogatta Évát, és a gyűrű után érdeklődött, Éva azt hitte, hogy Gergő elvitte magával a várba.

Jumurdzsák elrabolta Éva kisfiát, Jancsikát, hogy visszaszerezze Gergelytől a gyűrűt.

Tehát Jancsikánál sem volt a gyűrű

Később Éva megtalálja Gergely egyik mellényében.

Ezért útra kel, Eger várába megy, hogy a gyűrű segítségével visszaszerezze kisfiát.

Amikor Dobó Istvánnak meg kell mondania, hogy ő Gergely felesége, elmondja neki, hogy azért jött, hogy visszakapja Jancsikát.

Ekkor odaadja Dobónak a gyűrűt.

De Jumurdzsák soha nem kapta meg a gyűrűjét, mert az ostrom alatt életét vesztette.

Jumurdzsák - Gábor pap - Bornemissza Gergely - Cecey Éva - Dobó István

2014. okt. 19. 18:15
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2014. okt. 22. 14:13
 19/19 anonim ***** válasza:
Szívesen :)
2014. okt. 25. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!