Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek logikám nem nagyon van....

Matek logikám nem nagyon van. Tudnál segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Áprilisban matek kisérettségit írok, és hát kaptam hozzá lokiai feladatokat, de nekem nincs logikám az ilyenekhez. Tudsz segíteni? Tudom, hogy ezt így neten keresztül nem egyszerű, dehát...

1. Kör alakú terem küzdőterének két átellenes pontjában egy-egy gladiátor van, akik az uralkodóhoz futnak egyenes vonalon. Az egyik 20 métert, a másik 21-et tesz meg. Mekkora a kör sugara?

2. Egy pénzérmét háromszor feldobuk. Mekkora az esélye, hogy egyszer fejet, kérszer írást kapjunk?

3. Milyen valós x-re értelmezhető a következő kifejezés?: (X+1):(X-1)

Egyik feladatnál sem a közvetlen megoldás érdekelne, hanem a számítás módja.

Köszönök szépen minden segítséget!

2010. jan. 16. 20:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"De ha mindegy, hogy milyen sorrendben dobjuk a fíí-t, akkor csak 4 lehetőség van."

és?

valószínűségszámításról van szó.

gondold át!

2010. jan. 17. 00:20
 12/14 anonim ***** válasza:

Jajaja, az érmés példánál gondoljatok bele, mi lenne, ha csak két dobás lenne?

Az első válaszoló logikája szerint csak három eset lenne (ff, fi, ii), tehát ~33%-os eséllyel lenne egy fej a dobott érmék között.

Viszont ez a gondolkodás hibás. Gondoljatok csak bele: először bármit dobsz, utána 50% eséllyel lesz a két dobás eredménye fej+írás.

Én is a 37,5%-os megoldás mellett teszem le a voksom.

2010. jan. 17. 00:26
 13/14 anonim ***** válasza:

22:07!

Játszunk!

A játék:

dobunk két dobókockával. az eredményt összeadjuk.

ez lehet: 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

ha 5,6,7,8 akkor te fizetsz nekem ezer forintot, ha 2,3,4,9,10,11,12, akkor én neked.

a játék 100 dobásig tart.

vállalod?

2010. jan. 17. 01:08
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönök mégegyszer minden segítséget. Nekem az ilyenekhez nagyon sok gyakorlás kell. Az algebrával nincs gondom de a statisztika meg ilyenek nem mennek. Ezek alapján gyakorolgatok majd sokat =)
2010. jan. 17. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!