Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a válasza köv. Kérdésekre?...

Mi a válasza köv. Kérdésekre? (Egri csillagok) SOS

Figyelt kérdés

1 kérdésre nem tudom a választ:

Gárdonyit olvasva azt tapasztalod hogy szinte száguldasz (hát nem,de mindegy)a könyv lapjain.Vajon mi a titka az írónak ?Miért olyan könnyű megérteni,követni a mondatait?

Figyelj a következőkre,és gyűjts a szövegből példákat!

Pl.A levegő nehéz volt.Az alagút sötét.

Pl.Hát kapitány uram..Jön az egész had!

(hátha már valaki megcsinálta,vagy olvasott hasonlót,mert én nem találtam.)

2014. aug. 27. 13:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia !

Azért érzed, érezheted úgy, a regényt olvasva, hogy szinte száguldasz a könyv lapjain, mert a cselekmény fordulatos, izgalmas, bővelkedik nem várt eseményekben.

A szereplők bemutatása, a leírt történések életszerűek, valóságosnak tűnnek, szinte úgy érezzük, hogy mi is részesei vagyunk azoknak.

Azért könnyű megérteni az írót, követni a mondatait, mert egyszerűen, közérthetően, világosan fogalmaz.

Nem használ hosszú "körmondatokat". Sok párbeszéd is van a regényben, ezek is jól tagolják a mondanivalót.

Pl. A levegő nehéz volt.....

Ez a mondat is arra utal, amit az előbb leírtam.

A rövid, tömör mondatokra, amelyek jól kifejezik a mondanivalót.

A hasonló mondatok gyűjtését Rád bízom !

2014. aug. 28. 17:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Nyugodtan leírhatod, hogy te nem így érezted, csak indokold meg, miért.
2014. szept. 1. 11:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2014. szept. 17. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!