Féléves és éves statisztika kiszámítása?
Figyelt kérdés
Van X fő, akinek a napi megjelenését figyelem. Ebből minden hónap végén havi statisztikát tudok készíteni. Viszont ebből félévre és évre vonatkozóan hogyan kell számolnom statisztikát?2014. aug. 22. 21:28
1/5 anonim válasza:
Ahogy jól esik. De a legészszerűb, ha a szokásos 30-31 nap helyett 365-366 nap megjelenéseiből készül a statisztika. Legalábbis ennyit tudok arra mondani, amit a kérdésedből sikerült kihámoznom.
2/5 A kérdező kommentje:
1-es: az úgy tuti nem jó :(. Ennél érthetőbben nem tudom leírni a kérdést.
2014. aug. 22. 21:45
3/5 anonim válasza:
És úgy miért nem jó? Megszámolom az össze meg jelenést az évben, oszt' elosztom az év napjainak számával. De ha nem jó, világosíts fel, miért, hadd tanuljak valami újat.
4/5 A kérdező kommentje:
Igazad van, csak én túlbonyolítottam, mivel:
készítettem 1/4 éveket 3 hónapokból (napok+megjelenések összesítésével), amiből ugye kijött 1-1 félév; majd a 2 félévet (napok+megjelenések) összeadtam <hétvége nem mérvadó>.
A tiéd rövidebb, egyszerűbb. Igazad van, bocsánat a kiakadásért.
2014. aug. 23. 04:07
5/5 anonim válasza:
Ja, így már világos, ezek fontos részletek. Nem vettem kiakadásnak, csak nem értettem.
Végeredményben akkor ugyanoda jutsz, ha egész évből kivonod a hétvégéket, de ha kisebb részekből építesz, akkor jobban követhető, és felismerhető a tévedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!