Légy jó mindhalálig című regényből az alábbi kérdéseknek mi a válasza?
1.Mi volt Misi apjának foglalkozása?
2.Mennyit keresett Misi havonta a felolvasással?
3.Kinél Olvasott fel?
4.Ki ette meg a kenőcsöt?
5.Ki ajánlott Misinek pénzkeresleti lehetőséget,és mit?
6.Ki vette ki Misi zsebéből a reskontót?
7.Sorold fel Misi 3 osztálytársának a nevét,jellemző tulajdonságaival eggyütt!
8.Sorold fel Misi 3 tanárának a nevét,és általuk tanított tantárgyakkal eggyütt.
9.Hány pengőt küld Misi az apjának?
10.Jellemezd a kollégium épületét.
11.Magyarázd meg az alábbi szavakat:kancer,reskontó,apprehendál,stipendium,konviktus.
Válaszokat előre köszönöm,kiolvastam de már nem emlékszem sok mindenre.
"Válaszokat előre köszönöm,kiolvastam de már nem emlékszem sok mindenre."
nah persze, kb akkor semmire se emlékszel....
de hogy lásd rendi vagyok:
a szavakra meg ott a google
Köztük megtudok párat válaszolni,csak nem tudom hogy jó-e
mint pl a 6-os kérdés ha jól emlékszem török jános,apjának asszem favágó,a 4-esnél pedig böszmörényi.Csak nem vagy benne biztos.
Szia ! Válaszolok néhányra, kevés az időm !
De korábbi kérdéseket is megnézhetsz, sokra válaszoltam már régebben.
1. Ács, aki a házak építésénél a fával kapcsolatos munkát végzi, pl. a tetőszerkezetet is ő készíti.
2. Havonta 3 forintot, mert alkalmanként 10 krajcárt kapott.
3. Pósalaky úrnál, aki vak volt. Idős ember, tanácsos volt a foglalkozása, már nyugdíjas.
4. A kenőcsöt Böszörményi, egy nagydarab fiú ette meg, aki szobatársa volt Misinek a kollégiumban.
5. Nagy úr, Misi idősebb diák szobatársa ajánlotta a pénzkereső foglalkozást, a felolvasást Pósalaky úrnál.
De Gyéres tanár úr, az osztályfőnöke is ajánlott ilyet. Ő arra kérte Misit, hogy tanítsa osztálytársát, Doroghy Sanyikát, szintén pénzt kapott érte. Hetente kétszer járt a családhoz.
6. Török János vette el Misitől a reskontót.
7.Három osztálytárs: Orczy Vilmos, Gimesi Lajos, Doroghy Sanyika
Orczy: az osztály legjobb tanulója, gazdag fiú, Misi barátja, ő segít megtalálni a reskontót, még társaságot is alapítanak Gimesivel együtt az ügy érdekében. Talpraesett fiú, apját is bevonja a keresésbe.
Gimesi: ő is Misi barátja, megértően viselkedik a kisdiákkal, amikor bajba kerül. Náluk is jár vendégségben Misi, közvetlenebb a légkör ebben a családban, itt nem érzi zavarban magát a fiú, mint Orczyéknál.
Sanyika: egy buta, lusta fiú, aki nem is szorgalmas, nem szeret tanulni. Misi is sokat "vesződik " vele, amikor tanítja, mert soha nem figyel, mindig máson jár az esze. Pl. buta játékokon. A családja szeretné, hogy Sanyi, mint egyetlen fiú a családban, jobb tanuló lenne, hogy többre vigye az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!