Melyik a leghatásosabb verstanulási módszer?
A vers szövegét vedd fel és folyamatosan hallgasd. Ha éppen nem figyelsz rá, akkor is rögzül az agyadban. Ha tudod, hangosan mondd együtt a felvétellel. Este lefekvéskor feltétlenül a füleden legyen !
:D
én hangos olvasással szoktam... ha van benne rím, akkor még könnyeb is mert a sor végi meg közbeni 'hajlításokról' 'eszedbejut' a következő sor... attól is függ h milyen hosszú...
olvasd el 4-5ször hangosan.. csinálj valami mást, mondjuk sétálj... aztán még 4-5ször, meg másnak reggel még 2szer.. menni fog simán. :)
Én anno elég "hülye" módszerekkel tanultam verseket, de beváltak.
1. Költs hozá dallamot! A dalokat könnyebb metanulni, mint egy száraz szöveget.
2. Rajzold le a verset! Vicces és találó árbákal, firkákkal póbáld meg illusztrálni a szöveget, majd a képek alapján mondd vissza magadnak hangosan.
3. Társíts hozzá mozdulatokat! Pl.: pantomim- vagy tánc-szerű elemeket találj ki.
A legegyszerűbb és leghatékonyabb tanulási módszer a társítás.
Az agyad minden információt tárol, de csak azokat képes előhívni, amelyekhez több-kevesebb érzelem is társul.
Íme a biológiai-pszichológiai magyarázat.
Sok sikert!
Itt elég jól le van írva, milyen módszerek vannak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!