Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mik a válaszok a kérdésekre?

Mik a válaszok a kérdésekre?

Figyelt kérdés

a kérdés magyar,és magyarul is kell válaszolni.

Előre is köszönöm.

2010. jan. 10. 12:50
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Nach der Sperrung der Innatal-Autobahnbrücke bei Kufstein hat die Bundesrepublik die Schweiz um eine Öffnung der Gotthard-Autobahn für schere Lastwagen ersucht. Das Bonner Verkehrsministerium wolle eine befristete Zulassung des Güterverkehrs bis 40 tonnen auf der Autobahn zwischen Basel und Chiasso erreichen , teilte das Scweizer Justiz – und Polizeministerium am Donnerstag in Bern mit. Auf Schweizer Autobahnen dürfeb nur Lastwagen bis 28 Tonnen fahren. Das Gesuch werde geprüft, heiß es.

Viele Bürger und auch Politiker wehren sich gegen die Freigabe, weil sie einen Verkehrskollaps in der Schweiz befürchten. Die Freigabe des Scwerverkehrs ist auch in Zusammenhang mit der Errichtung des Europäsichen Wirtschaftsraumes umstritten. Die Schweiz will in dem geplanten Wirtschaftsabkommen mit der EG das 40-Tonner Verbot gegenüber den anderen Staaten durchsetzen Gegner der Freigabe befürchten eine schechtere Position bei den Verhandlungen, wenn die Autobahne jetz geöffnet werde.

Mi okozta, hogy az NSZK fekólkérte Sjájcot az említett autópálya teherautókkal történő átadására?

MI a bonni közlekedési minisztérium kívánsága?

MIt fognak tenni a folyamodvánnyal?

Hogyan fogadják a politikusok a kérelmet?

Mi szól a kérelem ellen?

Mitől tartanak azok, akik a kérelem ellen érvelnek?

2010. jan. 10. 12:52
 2/12 anonim ***** válasza:
Én oldjam meg a te német szövegértésed? olvasd el ha kell többször és válaszolj. Az alatt míg ide bepötyögteted el is olvashattad volna.
2010. jan. 10. 13:09
 3/12 A kérdező kommentje:

idefigyelj...elolvastam de nem értem.

Webfordítóba is beírtam. Megkérdeztem, hátha valaki tudja. Nem kell itt rögtön beszólogatni. Azt hiszem, nem ártottam neked.

2010. jan. 10. 13:10
 4/12 anonim ***** válasza:
"Elolvastam de nem értem". Mi lenne, ha elővennél egy szótárt és egyesével kikeresnéd a szavakat?
2010. jan. 10. 14:33
 5/12 anonim ***** válasza:
1. mi az ok? az hogy az innatali szakasdzt lezárták és ezért akarnak Svájcon át az emléített sakaszon menni a teherautók
2010. jan. 10. 15:41
 6/12 anonim ***** válasza:
2, azt kérik, hogy 40 tonnás tgk. is mehessen ahol amúgy csak 28 tonnásat engednek
2010. jan. 10. 15:42
 7/12 anonim ***** válasza:
3 ki fogják vizsgálni
2010. jan. 10. 15:43
 8/12 anonim ***** válasza:

4. ellenzik

5. félnek, hogy Svájc forgalma összeomolhat

2010. jan. 10. 15:44
 9/12 anonim ***** válasza:

bocsi, de csak így egyenként tudtam írni, és a 6. az valéami összetett az utolsó két mondat az, hogy a 40 tonnás teherautókat amúgy sem akarják engedni ( valami EG -s gazdasági .... miatt) szóval ha most időszakposan engedné Svjc, akkor később esteleg nem tudná már visszavonni ??? ez nincs ott konkrétan,. de a sorok közt olvasva nekem ez szűrődik ki.

egyébként dög nehéáz szöveg, szótárral is el vagy veszve. remélem valamit segítettem.

2010. jan. 10. 15:50
 10/12 A kérdező kommentje:
fúú, nagyon hálás vagyok, de már elkészítettem mire ezt elolvastam :) azért nagyon örülök, hogy vannak ennyire rendes emberek :)
2010. jan. 11. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!