Értitek a történelmet, mert én nem, bővebben lennt? (II. Világháború)
1. William A. Wellman 1945-ben bemutatott háborús filmjének mi volt a címe?
2. A náci idők legdrágább filmjét Josef von Báky rendezte. Mi volt a film címe? Ki írta a forgatókönyvet?
3. Anglia melyik ország flottáját támadta meg Mer el Kebir-nél? Mi lett a támadás következménye?
4. Mi köze van az oroszlánfókának (das Seelöwe) az angliai csatához?
5. Japánban létrehozták az Isteni Szél Különleges Támadóerő-t. Mi volt benne a különleges?
Légyszi ne linkeljetek!!! :(
Inkább írjátok le ti a választ.
Hétfőn kell leadnom a válaszokat, addig kérlek titeket, valami információt szedjetek össze nekem! :)
Köszönöm szépen előre is!!! Örök hála!
The man'a navy a válasz az 1.re
magyar címe sztem nincs...nem adták itthon...nem100%
The man's navy
ezt akartam írni
előző voltam
Köszi szépen!!!
A többire is légyszíves válaszoljatok!!! :)
a 2.talán Münchausen c.film
Erich Kästner írta a f.könyvet.
Ha jól emlékszem a németek oroszlánfóka hadműveletnek nevezték volna Anglia megszállását, de ez nem történt meg. DE EZ NEM BIZTOS elég homályosak már róla az emlékeim.
5. Japánban létrehozták az Isteni Szél Különleges Támadóerő-t. Mi volt benne a különleges?
Ez meg gondolom egy kamikaze csoport volt. Mert a japánban a kamikaze isteni szélt jelent.
"Mers el Kebirnél megtámadták az ott horgonyzó francia flottát, súlyos veszteségeket okozva annak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!