Ha 10. es leszek szakközépbe és most nyáron szeretnék gyakorolni akkor mit érdemes matekból?
Helo
Nagyon szigorú nálunk a tanár, most 4es lettem éppen hogy de hövőre 5ös szeretnék lenni, most szinte nem tanultam semmit, ez jövőre máshogy lesz.
Bocsi ezért a mindent egybe mondatért. :D Köszi a válaszokat!
Szia! Kérj valakitől egy 10. osztályos (mozaik) matekkönyvet, és azt vedd át. Abban mindig előbb tanuld meg az elméletet, próbáld megérteni, és aztán a témakörök végén vannak feladatok.
Egyébként írj privit, ha úgy érzed, szeretnél korrepetálást (Budapest/Skype). Fizikusnak tanulok az ELTÉ-n. Egyik tanítványomat egy év alatt 1/2-ről 4/5-re tornáztam fel. Most legutóbb 1/2-re állt egyik tanítványom, és 58 pontra sikerült az érettségije fél év, heti 120 perc korrepetálás után. Általában, ha a családi háttér nem túl zűrös, akkor 2-3 jegy javulást el tudok érni náluk. Stresszesebb családoknál sajnos nehezebb haladni, mert ott stresszel a gyerek is, nem bízik magában. Remélem, a te családod rendben van, és tudsz a tanulásra koncentrálni.
Üdv.
23/N
Ja, és általában az alapokkal van baj. Ha nem tudsz jól hatványozni, gyököt vonni, egyenleteket, egyenlőtlenségeket megoldani, függvényeket ábrázolni (lineáris, abszolút érték, másodfokú, hiperbola) , akkor előbb azokat tanuld meg.
A legtöbb tanítványomnál azt láttam, hogy a törtekkel, a hatványozással, a nevezetes azonosságokkal és az egyenletmegoldásoknál a műveleti szabályokkal vannak gondjaik. Geometriánál fontos, hogy tudd a legfontosabb szabályokat (Phitagorasz-tétel, látószög, súlypont, súlyvonal, magasságpont, magasságvonal, háromszögbe illetve köré írható kör, mindenféle síkidom területének és kerületének kiszámolása, sokszögek belső és külső szögei...stb. A 9.-es tanítványommal ezeket kellett csinálni. Ezeket jó, ha magabiztosan tudod, így van mire építkezned. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!