Azért,mert
a.,még nem tanultam róla,csak előbb szeretném megtanulni
b.,a miniszterelnök 12 000 Ftos tankönyvlistájának köszönhetően jövőre nem lesz tankönyvem
c.,amit a neten találtam,azt nem fogtam fel,túl bonyolult volt
a) Ez dicséretes.
b) Ha nincs pénze a családodnak tankönyvekre, támogatásért kell folyamodni. Ma már majdnem annyian kapják ingyen vagy kedvezményesen a könyveket, mint a teljes összegért, ami még mindig nem a piaci ár. Én sem rajongok a miniszterelnökért, de ne kezdj ilyen fiatalon demagóggá lenni.
c) [link] Mi az, amit ebből nem értesz? Elmagyarázom szívesen, de elég egyszerűnek tűnik.
Nem,nem azért nem lesz könyvem,mert nincs pénzem,vagy támogatásom.Szeptembertől az iskolások MAX 12 000 Ft-ig rendelhetnek könyvet,úgy a támogatottak,mint az ingyenesek.De a könyvek árai nem mentek jelentősen lejjebb.Így 12 000 Ft-ba azt kell rendelni,amit a gyerek akar.Pl:az osztályomban most 22/14 gyereknek nem lesz irodalomkönyve, 10/8 embernek francia tankönyve nem lesz.De az olaszos rétegnek abszolút nem lesz könyve.És normális tantervű iskola vagyunk,mondom,az egész országban ez így van,és a tanár nem kötelezheti a diákot,hogy az adott tárgyból nem rendelhet könyvet,mert kilóg a 12 000-ból,akkor vegye meg külön,és nem is részesítheti hátrányban.Szóval ez a nagy felállás :/ Akinek fizikafaktra kell mennie,annak a könyvei pont kitöltik a 12000 Ft-ot,szóval van olyan ember az osztályomban,akinek csak fizikafaktos könyvei lesznek,hacsak azok közül valamit mégse rendel meg,hogy legyen másból is könyve..... :/
És köszönöm a linket,ez most világos,én főleg a wikipédián próbálkoztam,meg megnéztem pár kidolgozott tételt,de azokban sem fejtették ki jól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!