Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi az A-nak és a B-nek a...

Mi az A-nak és a B-nek a különbsége?

Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 22:23
1 2
 11/13 anonim válasza:

teljesen véletlen nem A és B különbségének a négyzetét szeretnéd?

mert az Anégyzet minusz 2AB pulsz Bnégyzet

tehát így: (a-b)²=a²-2ab+b²

ha nem ez volt a kérdés akkor sorry

2010. jan. 3. 01:53
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ez kell neked:

A kivonás az összeadás inverz művelete. A kivonás műveletéhez jutunk, ha ismerjük az összeget, az összeg egyik tagját és keressük a másik tagot. Adottak A és B természetes számok, és keressük azt az X természetes számot, melyre B + X = A.

Ilyen természetes szám nem mindig van, de ha igen, akkor az egyértelműen meghatározott.

Alakja: A - B = X

Kisebbítendő - kivonandó = különbség

Ellenőrzése: különbség + kivonandó = kisebbítendő

Az A-t nagyobbnak mondjuk, mint B, jelölése A>B, ha A - B a pozitív természetes számok halmazába tartozik.

Emelt szintű matek érettségin ez tökéletes, remélem neked is megteszi. :)

2010. jan. 3. 12:47
 13/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, azt elfelejtettem írni, hogy a kérdés megfogalmazása alapján (A és B számok) feltételeztem, hogy természetes vagy egész számokra kell a def. (Egész számok esetén visszavezetjük a természetes számokra. a + (-b) = a - b)
2010. jan. 3. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!