Egy halom házit kaptam, de sz@rt sem értek belőlük! Hogy kéne csinálni? Nagyon Fontos!
Cső all! hétvégére feladtak 4 oldalnyi házit matekból,az egész csupa középpontos tükrözés,és egy kukkot nem értek belőle. Segíítsetek pls! Nem értem az egész lapot! A feladatok így szólnak:
1. A derékszögű kkordináta rendszerben rajzold meg azt az ABCháromszövet,amelynek csúcspontjai: A(3;2); B(7;4); C(1;5)! Tükrözd a háromszövet az x tengelyre,majd az így kapott A"B"Cháromszög et az y tengelyre! A második tükrözés után kapott A"B"C" háromszöv csúcsait rendre kösd össze az ABC háromszög megfelelő csúcsaival! Figyeld meg a kapott AA";BB";CC" szakaszokat! Mit tapasztalsz?
2. Szerkeszd meg a következő alakzatok középpontosan szimmetrikus képét! A tükrözés középpontja az O pont.
3.ast tudom!
4. Szerkeszd meg egy négyzet tükörképét,ha a tükrözés középpontja
a) a négyzet egyik csúcspontja!
b) az egyik oldal felező pontja!
c) Az átlók metszéspontja!
d, Egészítsd ki a hiányos mondatokat!
Szakasz és tükörképe.......... hosszúságú.
Szakasz és képe............ helyzetű.
Szög és képe.............nagyságú.
Alakzatnak és képének.................a körüljárási iránya.
Egyelőre ennyi,hálás lennék ha jó megoldást adnátok rá ábrákkal! Köszönöm!
Hogy kéne csinálni? - Leülsz az asztalhoz a füzettel és a tankönyvvel szépen végigcsinálod. Amikor elakadsz, visszalapozol a füzetben, meg kinyitod a tankönyvet lés megkeresed a segítséget a megoldáshoz.
Ilyen egyszerű!
És közben elgondolkozol azon, hogyan pörgethetnéd vissza az időt az utolsó tanítási nap délutánjára, hátha a köv. tanítási szünetben már sikerül alkalmaznod azt a módszert :)
Mármint a két héttel ezelőtti hétvégére írták föl, ugye?
Csúnya dolog ám a hazugság. Nem ér másra hárítani a felelősséget a saját lustaságod miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!