Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Surgoss! Terfogatog hogyan...

Surgoss! Terfogatog hogyan kell kiszamitani?

Figyelt kérdés
Kerlek titeket h valaki probalja meg nekem vhogyan elmagyarazni h hogyan kell a terfogatot kiszamolni!! A felszint meg a teruletet ertem csak a terfogatot nem es holnap tz. Elore is nagyon szepen koszonom!!!!!
2014. jún. 3. 16:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Minek a térfogatát?
2014. jún. 3. 16:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja, tenyleg! Egy teglalapet. Mindegy h mekkora
2014. jún. 3. 16:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Létezik többféle test, azoknak többféle módon kell a térfogatát kiszámolni.

Speciális testek:

-a élő kocka térfogata: a*a*a

-a;b;c élű téglatest térfogata: a*b*c

-R sugarú gömb: 4*R^3*pí/3

Testtípusok:

-hasáb/henger: alapterület*magasság

-gúla/forgáskúp: alapterület*magasság/3

-csonkagúla/csonkakúp: magasság*(alapterület+fedőlapterület+gyök(alapterület*fedőlapterület))/3

Szerintem több nincs.

2014. jún. 3. 16:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Mivel a téglalap egy kétdimenziós objektum (síkidom), ezért nem sűrűn van térfogata, vagy ha definiáljuk a téglalap térfogatát, akkor az 0; a*b*0=0.
2014. jún. 3. 16:38
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja, es 5.-es vagyok. Szoval ezek milyen nyelven vannak?? ://
2014. jún. 3. 16:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Magyarul.

Ha 5.-es vagy, és a téglaTEST térfogatképlete kell, akkor csak annyit kell tudnod, hogy az 1 csúcsból kiinduló élek hosszát kell összeszoroznod, például:

A téglatest 3 különböző éle a=3 cm, b=4 cm, c=5 cm, ekkor a képlet alapján:

V(téglalap)=a*b*c=3*4*5=60 cm^3 (köbcentiméter).

Ez gyakorlatilag azt mondja meg, hogy hány darab 1 centiméter élhosszúságú kockát lehet belepakolni (esetleg úgy, hogy néhányat szétvágunk).

2014. jún. 3. 16:54
 7/8 A kérdező kommentje:
Teglatestet szerettem volna jrni csak nagyon siettem. Nagyon szepen koszonom. Remelem h 3-asnal rosszabb nem lesz!!
2014. jún. 3. 16:57
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek koszonom. Otos lett a doga!! :D
2014. jún. 5. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!