Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Tudnátok segíteni? A nevemről...

Imabelieber kérdése:

Tudnátok segíteni? A nevemről kell fogalmazást írnom.

Figyelt kérdés

Különleges nevem van. Erna. Erröl kéne írnom. De nem tudom megfogalmazni. Segitsetek.

Régen nem szerettem a nevemet,mert nem lehet becézni, de mára megbékéltem vele. Nagyon ritka. Mindig xyszor visszakérdeznek,hogy mi is ez.. úgy ennyi..valaki??

2014. máj. 31. 12:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem olyan egyszerű, épp ezért érdekes témának tűnik :)

Hirtelenjében pár ötletmorzsám van, hátha tudsz belőle használni:

-Leírnám a név eredetét (Ladó féle utónévkönyvben jól benne van), illetve a jelentését. Beleszőheted, hogy mennyire igaz rád a neved jelentése.

- Leírhatod a viszonyulásod hozzá - mind a régebbi érzéseidet, mind a mostanit. Mit nem kedveltél, miért kedveled most. Ha a becézéssel volt gondod, esetleg leírhatod, hogy mit gondoltál, ha valaki teszem azt "Ernácskának" hívott. /Ha máshogy becéztek, akkor arról a véleményt./ Olyant is beleírhatsz bővítésképp, hogy mennyivel jobban örültél volna, ha Eufrozinának kereszteltek volna, mert, bla, bla (Nyilván saját ízlés szerint írhatod a nevet.)

- Utánanézhetsz, van-e ilyen nevű híres ember, és említheted ezt is pozitívként. /Ha van, akkor milyen jó, ha meg nincs, akkor az is jó, mert majd Te leszel :) /

Ezek hirtelen ötletek, biztosan lehetne még színezni.

Sok "rizsázással" szerintem egészen jól össze lehetne hozni :)

2014. máj. 31. 12:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó! Köszönöm szépen a segítséget!
2014. máj. 31. 13:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Örülök, ha találtál benne hasznosat! :)
2014. máj. 31. 14:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Az én nevem

Nagyon ritka és különleges nevem van. Ennek vannak előnyei és hàtrànyai is.

Ófelnémet eredetű. Az Ernesztina rövidüléséből keletkezett. Férfinév párja az Ernő. Jelentése komoly, határozott,különösen a harcban. Ez csak félig igaz ràm, hiszen elég komoly vagyok. Hatàrozott,viszont egyàltalán nem. Nehezen hozok döntéseket, sose tudom,hogy mit csinàljak, válasszak.

Mikor kicsi voltam nem igazàn szerettem a nevem,de màra màr megkedveltem. Nem szerettem azt, hogy ritka volt. Azt sem, hogy nem igazan lehetett becézni. Mikor nagyon kicsi voltam Erna babának hivtak. Az Ernàcskàt senki se hasznàlta,mert túl hosszú volt. A baràtaim mindig is Ernának hívtak.

A nevem hátrànya az is, hogy mikor új embereknek bemutatkozok, első hallàsra nem értik jól és többszor is visszakérdeznek. Sokszor összekeverik az Emmàval. Így màr megtanultam,hogy ki kell hangsúlyoznom minden betüt.

Sokszor elgondolkodtam azon, hogy mi lett volna ha máshogy hívnak,de végül mindig egy dologra jutottam. Ez így tökéletes, ahogy van. Ez egy különleges,egyedi név es így én is azzá vàlok.

Na milyen lett?:)

2014. máj. 31. 16:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyon ügyesen megoldottad!! :)))
2014. máj. 31. 17:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm és mégegyszer a segítséget is! :)
2014. máj. 31. 18:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Szívesen! :)
2014. máj. 31. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!