Hol található a pestis őshazája?
Figyelt kérdés
2014. máj. 22. 07:18
1/10 anonim 

válasza:

Talán Ázsiában. Ha jól emlékszem a nagy pestisjárvány egy ázsiai város ostromával kezdődött ahol a tatárok biológiai hadviselésként pestises hullákat lőttek be katapulttal a városba.
3/10 anonim 

válasza:

1:
De nem az volt az első nagy járvány Európában.
4/10 anonim válasza:
Anglia Európa mellett egy szigetország.
5/10 A kérdező kommentje:
Akkor most melyik? Valaki esetleg tud pontos választ adni?
2014. máj. 22. 09:49
6/10 anonim 

válasza:

Igaz, amire én emlékeztem az a wiki szerint nem az első volt. Itt azt írják, hogy Kelet-Afrikából hozták be a rágcsálók: [link]
Itt a legnagyobbról írnak és a végig Ázsiát emlegetik: [link] igaz a wiki által említettről nincs szó
Ez a Római korban Etiópiát jelöli meg forrásként: [link]
Szóval döntsd el. Egy biztos, mindenki megegyezik abban, hogy magát a baktériumot 1894-ben egy ázsiai járvány során izolálták először.
7/10 anonim 

válasza:

A két nagy középkori járvány közül az első Justinianus bizánci császár korában volt az 500-as években, de vannak ókori görög források is a pestisről, szóval nem lehet tudni mikor volt először Európában, az eredetét még kevésbé.
9/10 anonim 

válasza:

A patkányok terjeszették -
Ill. a görög katonák hurcolták be Európába
10/10 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy Kelet-Afrika, Himalája, de most már akkor semmiben sem vagyok biztos... Köszi a válaszokat azért.
2014. máj. 23. 07:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!