Ady vers elemzésében segítene valaki?
Kaptam egy verset a tanáromtól, hogy elemző fogalmazást írjak róla. Már elkezdtem, csak kicsit nehéznek találom, igazából nem is nagyon értem sajnos...
A címe: Én nem vagyok magyar?
Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni!
Előre is köszönöm!!
Igen, Adyt nehéz is jól megérteni. Szerintem fontos, hogy kicsit megértsd őt, ismerd a korszakot és az életútját. Ő nagyon sok művében hangsúlyozta a magyarságát, de közben rá is ébredt, mennyire nem értik meg őt a magyarok. Sokszor mondta, hogy ő "a holnap hőse", több versben ostorozta a magyarságot. Ebben a versben is hasonló gondolatokat lehet felfedezni, ha megpróbálsz figyelni ezekre, amiket itt leírtam.
Sok sikert, nem egyszerű verset kaptál :)
Igen, próbálom az életrajzát és a hasonló témájú verseit átnézni, hogy jobban megértsem, de nem nagyon megy :/
Leragadtam ott, hogy nem tudom mit jelent a "Napkelet".
ezt találtam, ami segíthet
"1904-ben az Egy párisi hajnalon című versében már megfogalmazza saját hivatását, költői programját: „Szent Napkeletnek mártirja vagyok, / Aki enyhülést Nyugaton keres, / Táltosok átkos sarja talán.” Ady már ekkor, első párizsi benyomásai után tudatosan vállalja a kettős költőiséget: egyfelől a magyar sorsproblémával való azonosulást, másrészről a nyugati új eszmék iránti elkötelezettséget."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!