Németesek! Hogyan fordítanád a következő szöveget?
Hogyan fordítanátok magyarra a következő szöveget szépen? Hatalmas segítség lenne, köszönöm!!
Eléggé keverem ezeket, valahol felcseréltem a sein és az ihr szavakat.
Ezek lennének:
1. feladat
-Schau! Das ist die Familie von Jenny!
-Ach. Und das da sind sicher ihre Eltern.
-Ja, das ist ihr Vater. Und das ist ihre Mutter.
- Aha. Und werist das?
- Ihr Bruder.
- Der ist aber Süß!
-Heike, der ist 20! Und das ist ihr Schwester und hier ist sein Hund Schnuffi.
2. feladat
-Und das ist die Familie von Frederic?
- Ja, hier ist sein Vater, da ist sein Bruder und das da ist ihr/sein (ezt nem tudom melyik) Opa.
- Und hier das ist sicher seine Mutter.
- Nein, hör mal, das ist seine Oma!
Köszönöm!
A
-Nézd! Ez Jenny családja.
-Aha. És ők ott biztosan a szülei.
-Igen, az az apukája. És az az anyukája.
- Aha. És ki az ?
-A fiútestvére.
- De édes/cuki.
-Heike, 20 éves. És ő a lánytestvére és itt van a kutyája Schnuffi.
B.
-Ez Frederic családja?
-Igen, az apukája , a fiútestvére és ott a nagypapája .
-Az biztosan az anyukája?
-Nem, az a nagymamája !
1.
Nézd! Ez Jenny családja
Óh. És biztos ők a szülei.
Igen Ő az apja. És ő az anyja.
Értem. És ki ez?
A bátyja.
De édes
2.
És ez Frederic családja?
Igen, itt az apja, ez a bátyja és ez a nagyapja.
És ez itt biztos az anyja
Nem, ez itt a nagyanyja.
És ebbe is tudnátok segíteni? Kiegészíteni és szintén fordítani. Előre is nagyon köszi! Szerintem megint a sein és az ihr szavakkal kell egészíteni.
a feladat: Erganze den richtigen Possessivartikel.
Liebe Kristen,
hier sind Fotos von meinen Freunden aus dem Internet. Jenny und a,__ Familie kommen aus England. Sie wohnen in london. Frédéric und b,___ Familie kommen aus Frankreich. Ich möchte im Sommer Jenny besuchen und c,__ Familie treffen. Aber d,___ Svhwester wohnt nicht in London, sie wohnt in Manchester.
Und Frédéric und e,___ Familie laden mich auch ein! f,____ Eltern und er wohnen in Bordeaux. g,___ Großeltern wohnen auch dort. Und Frédéric hat einen Bruder. h,__ Bruder ist 14 Jahre alt. Aber ich möchte nicht alleine fahren. Kommst Du mit?
Viele liebe Grüße
Martina
A)ihre
B)seine
C)(mit)ihrer
D)ihre
E)seine
F)seine
G)Seine
H)Sein
Kedves Kristen,
itt vannak a családomról a fotók. Jenny és a családja Angliából jönnek.Londonban laknak. Frederic és a családja Franciaországból jön. A nyáron meg szeretném látogatni Jenny-t és a családjával találkozni.De a lánytestvére nem Londonban lakik,(hanem) Manchasterben.(Bocsi, de nem tudom ezt tükörfordítással, mert így értelmetlen lenne).
Frederic és a családja engem is meghívnak. A szülei és ő Bordeuxban lakik. A nagyszülei is ott laknak. Fredericnek van egy fiútestvére is. A fiútestvére 14 éves. De nem szeretnék egyedül utazni. Eljössz velem?
Sok szeretettel
Martina
Amúgy hányadik osztályba jársz, hogy ilyenek kellenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!