Egy-két jó tanács a holnapi érettségihez?
szerintem pedig ne érvelést írj! minket a tanárunk nagyon lebeszélt róla. csak akkor válaszd azt, ha nagyon alapos a háttértudásod és nagyon otthon vagy az adott témában, nem elég, ha rizsázol, irodalmi művekkel kell alátámasztanod a véleményedet.
ha jók a versek, akkor az összehasonlítás a legnyerőbb, két műről többet lehet írni, mint egyről... :D de olvasd el mind a három opciót, aztán meglátod, melyik áll közelebb hozzád. :)
ne parázz nagyon szerintem, nem olyan nehéz a magyar érettségi :) (bár nem tapasztalatból mondom, én is holnap kezdem a vizsgákat)
1. Nagyon figyelmesen olvasd el az érveléshez és az elemzéshez kijelölt szövegeket is.
2.)Olvasás közben belefirkálhatsz, jelöléseket készíthetsz a lapszélen. Segít a választásban, hogy melyik szövegről van több és ütősebb mondanivalód
3.) Ha döntöttél, preparáld ki alaposan a szöveget a papíron. Igaz, ez időt igényel, de a kidolgozás közben már visszanyered azokat a perceket, amelyeket a preparálásra fordítottál.
SOK SIKERT!
Huu köszönöm szépen.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a szövegértésnél ha elrontok valamit, hogy kell javítani? Simán áthúzom, vagy zárójelbe teszem?
Ha piszkozatot készítek azt át kell húzni?
Köszönöm szépen.
Végül az összehasonlító elemzést választottam, a szövegértés nem volt valamilyen bonyolult. Csak a többi is legyen ilyen könnyű, ennél nehezebb ne legyen.
Szerintetek a szerdai törihez mit kéne nagyon átnézni? Hitler, dualizmus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!