Kis előadást fogok tartani az osztályban az atomerőművekről, és a villamos energiáról. Milyen érdekes cikkeket fűzhetnék hozzá?
Annyi érdekes képet és videót, meg cikket olvasgattam atomerőművekkel és sugárzási utóhatásokkal kapcsolatban, bármi idefűződőt legyetek szívesek, linkeljetek be nekem, olyan jó lenne kicsit feldobni az előadást! :)
Vagy bármi érdekes ötletet szívesen fogadok :)
Előre is köszönöm!
17/L
Szia! Én legszívesebben azt ajánlanám, hogy ne a balesetekkel foglalkozz. 86 óta szerintem nem készült olyan atomenergiával kapcsolatos előadás amiben ezt ne említették volna meg. A fukushimai reaktort meg maximum azért érdemes belevinni, mert az egy jó példa arra, hogy hogyan lehet gyors reakcióval, szakértői beavatkozással megakadályozni egy nagyobb katasztrófát. Szerintem egy általános bemutatás után a jövőbeli trendekkel, új technológiákkal stb. lenne érdemes foglalkozni. Például nemrég olvastam New Scientist-en, hogy kifejlesztettek egy technológiát amivel kiégett fűtőelemeket lehet használni sokkal kisebb reaktorokban, amik például kisebb vállalatok energiaigényének ellátására lehetnek alkalmas.
Aztán ki ne hagyd a francia fúziós kísérleti reaktort! :D Az a legjobb része az egész nukleáris technológiának jelenleg, szerintem.
Ez egy nagyon jó előadás az atomerőművek fejlődéséről a kezdetektől a közeljövőig. Elég hangsúlyos benne a fejlesztés alatt álló 4. generáció, amiről mindenképpen érdemes megemlékezni:
Itt van még ez az komplett egyetemi tantárgy. Valószínű, hogy túlmutat azon amiről beszélni szándékozol, de azért érdemes lehet belenézni:
Akkor esetleg kölcsönözd ki ezt a könyvtárból:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!