Helyesen írtam le? Egy segítség kéne (angol)
Nem biztos hogy nyelvtanilag helyes és szép szóval egy kis segítség kéne! Köszönöm előre is !
1.Hensy már hazaért arra az időre amikor Ruth telefonált.-Hensy was already at home by the time Ruth called.
2.mire Vicky felébredt a gyerekek elkészítették a reggelit.-By the time Vicky woke up, the children already made breakfast.
3.kész voltál a leckével,mire odaért Tom?-Were you done with your homework by the time Tom got there ?
4.addig nem kezdtem el olvasni amíg nem mosogattam el.-I didn’t start reading until im not finished with washing up.
5.fantasztikusan érezzük magunkat Londonban.- We are having an amazing time here in London.
Nem a past perfectet tanultátok véletlenül? Merthogy leckét a friss anyagból adnak fel, de te mintha szándékosan kikerülted volna.
Henry had arrived home when Ruth phoned.
A te megoldásoddal gondosan elkerülted a megcélzott nyelvtant.
2. ..., the children had already made ...
Két múltbeli cselekvés, az egyik előbbi, mint a másik, egyik past perfect, a másik past simple.
3. Ez is egy elkerülő megoldás nálad. Had you done the homework ...
4. ... until I had finished washing up.
5. Ez a kakukktojás, semmi köze a past perfecthez. Ez jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!