Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Teológiai fogalmazás tippek?

Teológiai fogalmazás tippek?

Figyelt kérdés

Nos a feladat: Babits Mihály: Hiszekegy c. verse és eddigi irodalmi, történelmi, teológiai ismeretei alapján gondolkodjon el azon, hogy milyen isten(ek) létezésében vagy nem létezésében hittek az emberek. Ha kedve van, fogalmazza meg a saját véleményét is arról, hogy van(nak)-e isten(ek)!

Nem tudom miket írhatnék erről, légyszi segítsetek!:)

2014. ápr. 22. 21:04
 1/3 anonim válasza:
Akkor minek jársz teológiára?
2014. ápr. 22. 21:15
 2/3 A kérdező kommentje:
középiskola 9. osztály...
2014. ápr. 22. 21:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Csak címszavakban, mert erről több tucat könyvet írtak már olyan hatalmas téma.

Ha történelmileg nézzük egyistenhívő és tömbistenhívő vallások.

Először a törzsi vallások, ma is van jópár belőlük, főleg eldugott helyeken Afrikában, Dél-Amerikai indiánok, Új-Guineai bennszülöttek stb... Általában tömbistenhívők, állatok, természeti jelenségek imádata jellemzi.

Azután amiről tanulhattatok a Sumer istenhit, Egyiptomi hitvilág, Görög és Római istenek. Ezekről is oldalakat lehetne írni. Görög és Rómainál fontos, hogy az isteneket a saját képükre formálták, olyanok voltak mint ők szerették a lakomákat és a szexet, gyakran civakodtak, féltékenykedtek, kavartak stb...

Ez után én az öt világvallást emelném ki: Keresztyénség, Zsidók, Buddhizmus, Mohamedán, Hinduizmus.

Ebből a keresztyénség, a zsidó vallás és a mohamedán monoteista, a hinduizmus politeista. A buddhizmust nem nagyon ismerem, követői szerint sokkal inkább filozófia mint vallás.

Szóval ezekbe hittek-hisznek emberek. De ez lehet csak a bevezetés is, és ebben az esetben azt próbáld meg kifejteni, hogy a katasztrófák, háborúk, természeti csapások és egyéni sorscsapások egyesekben azt eredményezték, hogy megtagadták bármilyen isten létét (pl. Babits) míg mások ellenkezőleg inkább elgondolkoztak, hogy ennyi az élet? Mi lesz velem ha meghalok? Én is lehettem volna? és ennek eredményeképpen Istenhez tértek és hisznek benne.

2014. ápr. 23. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!