Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » írnátok nekem egy apró picike...

írnátok nekem egy apró picike fogalmazást? Pls.

Figyelt kérdés

Nemtudok fogalmazást írni, v is nem jók hozzá a "készségeim" és a fantáziám. Múlt órrán is írtam v is próbálkoztam és 1-est kaptam.

A feladat hogy egy apró élőlény szemszögéből kell írni(pl.: forgalmas utca van vagy egy család élete, üzlethelyiség-->ezek a szempontok) egy rövidke de téll. rövid történetet!! Kérlek segítsetek mert nem akarok kapni megint egy 1-est. Köszönöm.

2009. dec. 20. 17:39
 1/9 anonim ***** válasza:
készségeidet és fantáziádat lehet fejleszteni. Kezdj neki, vagy később is másoktól kérsz segítséget?
2009. dec. 20. 18:05
 2/9 anonim ***** válasza:
menyire legyen rövid?
2009. dec. 20. 18:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Végre megszülettem. Én lennék az utolsó? Mind a kétszáz testvérem kikelt már, és én bújtam ki legutoljára? Micsoda szégyen. Nem vagyok én lusta, kérem szépen, igyekeztem nagyon, csak hát nem olyan egyszerű mutatvány ám világra jönni. Ügyetlen sem vagyok, micsoda feltételezés. Na jó, lehet, hogy még is, de csak egy egész picikét. Milyen meleg van itt, és milyen sokan vagyunk, végre láthatom a családom. Bár a mamit és a papit sehol sem látom, és a hangjukat sem hallom. Nem is csoda, hisz minden testvérem egyszerre beszél. Elindulok megkeresem őket. Milyen puha a lábam alatt a talaj, és milyen jó illat van itt. Egy valamit nem értek, hogy miért nőtt ide ilyen sűrű és magas növényzet, még a végén eltévedek. De milyen jól esik a hozzám ér, megcsiklandoznak ezek a selymes kis szálak. Pont most jön szemben három hugicám,de még ők sem találkoztak a mamival. Micsoda ötletem támadt! Felmászok az egyik magas szálra, és onnan a magasból meglesem, hogy hol vannak a szüleim. Kicsit csúszós, az elején többet haladok visszafelé mint amennyit előre, de csak belejövök, ezaz. Már majdnem a tetején vagyok, de a mamit nem látom. Mi ez? Hangokat hallok, valahonnan fentről jön. Ismeretlen nyelv ez, nem a a mami. Öt hosszú, meleg valami süvített el mellett, jól meg kellett kapaszkodnom, hogy le ne essek. Megint jön az a hang, csak most hangos, rémült kiabálás. Én is meg vagyok rémülve, hol vannak a szüleim, vagy a tesók? Jaj, ne mi lesz velem. Valami fehér por hullik az égből, egyre kábább leszek, és az izmaim gyengülnek. Nem bírok tovább kapaszkodni, zuhanok le a mélybe. Nagy puffanással földet értem, a szemeim lehunyódnak lassan. Hideg szelet érzek, nagy nehezen kinyitom még a szemem, és látom hogy egy nagy sok tüskés tárgy közeledik felém, és mindjárt elér...jobb lesz ha visszahunyom a szemem. Isten veled Mami,isten veled Élet. - na ki lehet ő. Remélem ráismersz. Ha nem elárulom.
2009. dec. 20. 18:15
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

bolha?:)

jo kis fogalmazas, valami gyereklapban nagy sikert aratna, de sajnos irodalomorara nem naagyon jo

2009. dec. 20. 19:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem :) hajtetű a megoldás, a végén már sajnáltam a kis hősöm :/ Örülök, hogy tetszett, csak elkezdtem írni, és spontán jött (bár már nyertem már meseíró versenyt :)
2009. dec. 20. 19:27
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Ja, amúgy ha a tanár irodalom órán ilyen témát ad, akkor vállalja a "kockázatot", hogy kreatív megoldások is születnek ;) -előző-
2009. dec. 20. 19:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ma is, mint minden rendes napon, kenyérmorzsákat keresgéltem az asztalon. hosszas keresés után találtam is egy emberes darabot. Felkaptam a hátamra, és már mentem is vissza a családomhoz. Ekkor ütköztem bele valami nagy, téglalap alakú, fényes valamibe. Felnéztem rá és rögtön felismertem. Egy monitor volt. A szevek gy idegen nyelven íródtak, de mivel sokat vagyok emberek között, felismertem, hogy embernyelv. Egy neagy kérdés állt a közepén. Megpróbáltam elolvasni. A kérdésben ez állt: "Írnátok nekem egy apró picike fogalmazást? Pls" Hátra néztem, és egy elkeseredett arcú fiút/lányt láttam magam mögött. Megsajnáltam, mert tudtam, hogy ő tette fel ezt a kérdést. Sajnáltam, hogy nem tudok embernyelven beszélni, mert akkor írhatnék neki egy jó ki fogalmazást az én szemszögemből.

A következő pillanatban észrevett, és felém közelítette ujjait...

Bocsi de ezt nem tudtam kihagyni. De szerintem valami hasonló jó lenne, csak modjuk más kérdéssel

pl: barátot keres, és a hangya sajnálja hhogy nem ember, mert akkor lehetne a barátja

am hajrá

ja és bocsi lehet hogy vannak gépelési/helyesírási hibák

2009. dec. 20. 19:44
 8/9 anonim ***** válasza:

am hány éves vagy?

előző

2009. dec. 20. 19:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat.
2009. dec. 21. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!