Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ki mondta az Egri csillagokban...

Ki mondta az Egri csillagokban és kinek?

Figyelt kérdés
"Fogd ezt a kardot. A tied, hű vitéze a hazának. " "Nálad van egy török gyűrű, nálam van egy magyar gyermek. " "Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl. " ". Hogyha Magyarország egészében is a tied, eg ha mindenn magyarból török lesz is, én nem. én nem. én nem! "

2014. ápr. 5. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

1.

Dobó István mondta Gergőnek, amikor a kis gyerekkardot neki adta, még az első részben.

2.

Jumurdzsák kiabálja be az egri várba, Gergelynek szól az üzenet, miután Sopronban elrabolta Éva és Gergely kisfiát, Jancsikát és az ostromlott Eger falai alá vitte.

A gyermekért cserébe kéri a talizmánját, gyűrűjét, ami azonban nincs Gergelynél.

3.

Dobó István mondja

4.

Török Bálint mondja Szulejmán szultánnak, amikor a szultán magához hívatja, és a budai pasa tisztét ajánlja fel neki. Ennek fejében szabadulhatna a Héttoronyból, de Török Bálint nem vállalja a megalkuvást, a szolgaságot.

2014. ápr. 5. 17:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm Erzsimama
2014. ápr. 6. 12:40
 3/3 anonim válasza:
A gyermek az én hibámból veszett el az én segítségemmel kell megkerülnie Mihelyst megkerül fogom a vándorbotot s megyek az iskolába
2021. ápr. 23. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!