Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ki az aki jó kémiából? Kéne...

Ki az aki jó kémiából? Kéne egy kissegítség! (8. osztályos kémia)

Figyelt kérdés

Nagyon nem értem a kémiát és most fogunk tz-t írni :O Tudnátok segíteni?

pl: mitől függ, hogy valami hányszorosan pozitív illetve negatív? Azt tudom, hogya karbonát-ion az CI3, kétszeresen negatív.. DE MIÉRT?????

2014. márc. 29. 12:38
 1/4 anonim válasza:
Mert a benne lévő protonok és elektronok számának különbsége -2.
2014. márc. 29. 12:43
 2/4 anonim válasza:
Sokakat kiolvashatsz a periódusos rendszerből. Amelyek az I. főcsoportban vannak azok egyszeresen pozitívak, a II. főcsoport ionjai kétszeresen pozitívak, míg a VIII. főcsoport elemei, a nemes gázok nem képeznek ionokat. A VII. főcsoport ionjai 1-, VI. 2-, V. 3-. Az összetett ionokat pedig egyszerűbb bemagolni, mint megérteni. Egyébként az elektronszerkezettől függ. Remélem segítettem.
2014. márc. 30. 19:45
 3/4 anonim válasza:

Szerintem meg az előző igazán...lányos módszerrel dolgozik.

Sokkal egyszerűbb rájönni, hogy működik, mint bemagolni.

Amúgy az egy dolog, hogy az egy atomból képződő ionok hogyan viselkednek,az összetett ionok mások. És a tuti módszer még mindig a proton-elektron vagy megfordítva(már ha meg akarod érteni).

Egyébként én simán megtanultam a második leírásra. 15/F.

2014. márc. 30. 20:06
 4/4 anonim válasza:

Kedves előző! Akkor kérlek magyarázd el, hogy miért CO3 2- a bikarbonát ion képlete, úgy, hogy egy nyolcadikos is megértse. Tudtommal az összetett ionok képződése középiskolás tananyag.

(egy egyetemista aki nagyon sokat szenved a biokémiával :) )

2014. márc. 30. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!