Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Tudnátok segíteni ebben?...

Tudnátok segíteni ebben? 10-14-es feladatig kellene holnapra és nem tudok semmit :/

Figyelt kérdés
[link]

2014. márc. 24. 15:29
 1/9 anonim válasza:
Ugyan ezt tanuljuk most ebből a könyvből :D és én se tudok semmit :O :D
2014. márc. 24. 15:42
 2/9 anonim ***** válasza:

Kifejtenéd bővebben mi okozza a problémát?

A szöveg megértése?

Valószínűleg órán a tanár felírta a gúla, kúp és a henger térfogatának kiszámításához szükséges képletet, de ha nem akkor a tankönyvben is megtalálható..

2014. márc. 24. 16:10
 3/9 A kérdező kommentje:
Az a problémám, hogy 2 hétig hiányoztam és nem igazán sikerült még megértenem, hogy hogy kell kiszámolni. :)
2014. márc. 24. 16:11
 4/9 anonim ***** válasza:

m=magasság

d=diaméter(átmérő), ennek fele:

r=rádiusz (sugár)

a=alapél

T=terület

V=volumen (térfogat)

V(kúp)=T*m/3, ahol T a kör területe..

V(henger)=T*m, ahol T a kör területe..

V(gúla)=T*m/3, ahol T a gúla alapjának területe

2014. márc. 24. 16:18
 5/9 A kérdező kommentje:

Kösözönöm, hogy leírtad viszont nem értem..

Pl:

11. feladat: Hányszor nagyobb a gúla térfogatának aránya? Hány százalék hulladék keletkezik?

13. Ennek a kúpnak milyen a síkidom a tengelymetszete?

2014. márc. 24. 16:22
 6/9 anonim ***** válasza:

11:

Kiszámolva mindkettő térfogatát, a kettőt hányadosa az arány.

Hulladék=Nagyobb térfogata - Kisebb térfogata

Százalék= Hulladék/Nagyobb*100

13:

Ha egy nagy késsel elvágod elvágod(metszed) a tengely mentén mit látsz? (Mivel szimmetrikus alakzat, ezért ez pont az a vetület lesz, amit oldalról látsz épp a tankönyvben) GyK: Ez egy háromszög.

2014. márc. 24. 16:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Megtudnád oldani nekem ezt a 4 feladatot kérlek szépen? Tényleg nem értem ezt az egészet.. :/
2014. márc. 24. 16:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Drágám ezt nem érteni kell, hanem MEGTANULNI.

Van 3 darab képlet (ld. 2#) amibe be kell helyettesíteni a könyvben megadott adatokat.

Néha ugyan igényel minimális logikát (10. feladatban például melyik a nagyobb 3 szám közül)

A butaságot tolerálom, de a lustaságot nem..

Ha meg nem megy kérd meg egy barátnődet, hogy oldjátok meg együtt a feladatokat, de ne csak lemásold a kész eredményeket. Úgy sose tanulod meg.

2014. márc. 24. 16:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Akkor behelyettesítenéd? Mert, hogy én nem tudom ezt az tuti.
2014. márc. 24. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!