Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Fogalmazást irtam, házi...

Fogalmazást irtam, házi feladat, és szeretném ha kijavítanátok, mert tudom, h tele van hibával?!

Figyelt kérdés

Fogorvostól jövök,sietek a buszra,de egy gyors pillantás az órámra megnyugtatott,mivelhogy van még fél óra időm,mire jön a következő buszom

Ritka az ilyen váratlan,ajándék szabadidő.Ezekben a ritka esetekben emberek megfigyelésével töltöm el az időm.Esik az eső.Leülök a padra,esernyőm biztonyságot nyújt a felhőszakadás elől.Fennséges az esőcsseppek hangja egy selyemesernyőn.Érzem az eső illatát,a virágok és a szomjas föld örömét a forró napok után.Mindenki fut a zápor elől,néhány ember gyorsan egy újságot birított a fejére és beszökött egy épületbe,voltak akik bőröndjüket fejükre dibva,rohantak a buszmegálló alá.Ezért meglepő látni egy embert,aki vontatottan sétál az esőben.Esernyője sincs.Vonulós a járása,mintha rengene a lába alatt a talaj.Kezét széttárta,fejét hátravetette,szinte alázatosan bámulta az eget.Most vagy Isten csapását várja vagy meghálál valamit.

Elképesztő pillanat,még soha se láttam ehhez hasonlót,mintha az esőt köszönné meg,vagy az életét?

ha lehetne szeretném ha mindent kijavítanátok.Szóismétlés,helyesirási hibák,szavak rossz használata,igeidő felcserélése stb. [mert mindig ezek a hibáim]

nagyon szépen köszönöm.

2009. dec. 13. 22:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
23:09 "lábműtét utáni állapotokra emlékeztet" Igen, itt valóban hibáztam magyar szakos létemre egy kicsit, helyesen: lábműtét utáni állapotokra emlékeztetett. :D
2009. dec. 13. 23:15
 12/20 A kérdező kommentje:

annyira kedvesek vagytok,és okosak :D

nagyon szépen köszönök mindent :]

2009. dec. 13. 23:17
 13/20 anonim ***** válasza:

Gratulálok, hogy találtál egy hibát...

Én nem kötekedni akartam, hanem csak szóltam.

És a szövegből, amit írtál, csak annyit tudok levonni, hogy nem vagy túl jó magyar szakos.

2009. dec. 13. 23:18
 14/20 A kérdező kommentje:
én? hát nem vagyok az. 5.-es vagyok :/
2009. dec. 13. 23:19
 15/20 anonim válasza:

Ne hari, én nem kötözködni akarok, csak hozzátennék valamit.

A selyemernyőn nincs hangja az esőnek, hiszen éppen anyagából adódóan egyből átázik, elnyeli az esőcseppeket a hangjával együtt. Selyemernyőt nap ellen szoktak használni.

2009. dec. 13. 23:21
 16/20 anonim ***** válasza:
23:18-nak: Én a kislánynak a szövegét dolgoztam át. Nem pedig saját magamtól írtam. Really?
2009. dec. 13. 23:23
 17/20 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik az a megoldás amit a 23-00-as írt...
2009. dec. 13. 23:42
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem is a 23:00-ás fogalmazása tetszik a legjobban. Szerintem arra ötöst kapsz, ha betartod a formai dolgokat is, ahogy Ő is írta.
2009. dec. 14. 00:15
 19/20 anonim ***** válasza:
Amúgy nem a kezeIt, hanem a kezÉt tárta szét, mert van 1 olyan szabály, hogy a páros testrészeket egyes számban használjuk. (Csak Adynak szabad olyat, hogy: ,,Add nekem a szemeIdet" :D)
2010. júl. 16. 20:57
 20/20 anonim ***** válasza:
buszom után pontot teszünk.fenséges 1 n-nel írandó.nem biztonyság,hanem biztonság.néhol nem ártana egy és vagy egy,s legalább azt írtad,hogy díbva az dobva. nem a buszmegálló alá,hanem a buszmegálló fedele/teteje alá.vontatottan nem helyes,mert az úgy értendő,mintha autó által vontatva lenne,plusz kicsit magyartalannak,olyan szenvedő szerkezet félének tűnik,talán vonakodva(jobb szinonimát nem tudok,de a vontatottan tuti nem helyes. a rengene a talaj helyett azt írnám,hogy rengedezne.így jobb a hangzásvilága
2018. szept. 27. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!