Segítene valaki egy kicsit a földrajz tételekkel?
Nem volt jobb ötletem, tehát azért írok most ide. Szükségem lenne néhány földrajz tételre, amit, ha valaki segítene, nagyon megköszönnék!!! Kerestem neten is, meg a könyveimben, de ezt a maradék ötöt nem tudom kidolgozni, mert nem nagyon találok anyagot hozzá. Talán egyhez vagy kettőhöz igen, de az meg nagyon hosszú, és nekem kevesebb kellene, vagyis a lényeg. Na mindegy... itt vannak a címek:
1.Németország, kis múlt, Ruhr-vidék
2.Korfák, a Föld népelosztása
3.A világ ipara
4.A Kárpát-medence magyarsága, népesedés
5.A világ népesség növekedése
Az 1-es és a 3-as még talán rendben is van, de a többihez nem tudom, mit kellene írnom. Sajnos tanártól nem tudok segítséget kérni, mert nem abba az iskolába járok, ahol az a tanár tanít, aki érettségiztetni fog, meg csak egyszer találkoztam vele, amikor ideadta a tételeket. Legközelebb pedig úgy két hét múlva megyek, hogy átbeszéljük a kidolgozott tételeimet :S
Szóval akárhogy is, de örülnék, ha tudna valaki segítene, még akkor is, ha csak linket küldene vagy elmagyarázná, mit kellene írnom pontosan. A tanár, aki adta a tételeket, annyit mondott, hogy nem kell túl sok, csak a lényeg, kb. 15 mondat, mondjuk ennek ellenére a legtöbb tétel több lett, mint 15 mondat.
Esetleg, ha valamilyen tételre szüksége lenne valakinek, akkor én is tudok segíteni, csak írjon üzenetet!:) Van 34 földrajz tételem, 15 irodalom tételem, amit emailban el tudok küldeni, és hamarosan be fogom gépelni a nyelvtant is, plusz törit tudok még scannelni.
Előre is köszönöm a segítséget, vagyis remélem, hogy kapok segítséget!!! Fontos lenne! :)
2.
4.
5.
Remélem, valamit ez is segít. Én emeltet teszek, de ott nem ezek vannak, szóval gondolom ez a középszintű.
Angol, magyar és történelem középszintű tételeid vannak? Ha írok privátban címet, átküldenék őket? Cserébe megcsinálnám ennek a pár tételnek a kidolgozását. De megnézem még a földrajz könyveim, és onnan is tudok adni hozzá információt.
Köszönöm!! :) Majd meg nézem az oldalakat, amit linkeltél, remélem, hogy jók lesznek. Én középszinten fogom csinálni a földrajzot, ezt is matek helyett, és elég későn kezdtem el készülni rá, mert úgy volt, biológiát fogok választani, de "nem engedték" az iskolában azzal az indokkal, hogy nem tudnak felkészíteni. Na, nem mintha a földrajzra fel tudnának.Most meg mindenki azon van "kiakadva", hogy nehéz a földrajz, miért ezt választottam. Hát kösz, valamit kellett, de nem volt más választásom, mivel az infó meg a sima választottam. Ezért kellett egy másik tanárhoz mennem a tételekért, és mivel két éves iskolába járok, elég régen tanultam már földrajzot (6 éve), plusz tavaly egy keveset, emiatt nem is nagyon tudok még sok mindent :S
Igen, vannak tételeim, bár az angolból csak párbeszédek és a témakifejtés (amit képekről kell mondani) van meg papíron, amit a tanár adott, de a kérdéscsoportokra a válasz nincs rajta.
A töri még szerintem nincs meg mind, mert abból úgy kapjuk a fénymásolt lapokat minden órán, és nem mindig mondta a tanár, hogy mi lesz tétel. De előfordulhat, hogy valami olyan is megvan, ami kell neked, de nekem nem tétel.
Az irodalomból sincs még minden meg, de ami megvan, és kell, azt átküldhetem. A nyelvtant meg most fogom elkezdeni begépelni, hogy aztán kinyomtathassam. De abból is talán csak egy hiányzik.
Szóval írj bátran, és megbeszéljük :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!