Valaki tud segíteni történelem kérdésekben?
10 kérdés van, amikre választ szeretnék kapni. Két órán át bogarásztam a google-ban is, de semmit nem találtam.
1. A dekabrista felkelés egyik kivégzett vezetőjének teljes neve (16 betű - 6 betű)
2. A moszkvai Bolsoj Színház tervezőjének teljes neve:
(18 betű)
3. A Giuseppe Mazzini alapította titkos szervezet Itália egyesítése (olaszul):
(13 betű)
4. Tábornok, Mexikó elnöke, akinek döntő szerepe volt, I. Ágoston császár megbuktatásában, teljes név:
(22 betű)
5. Andrew Jackson idején született törvény az USA-ban, amely előírja az indiánok elűzését területeikről, és a Mississippitől keletre megfosztja őket jogaiktól, angolul:
(16 betű)
6. Franciaország márkija, az USA függetlenségi háborújának hőse, aki hosszú és kalandos életútját 1834-ben fejezte be, közismert rövid neve:
(9 betű)
7. A világ első felragasztható postabélyege, a fekete egypennys mélynyomású metszetének készítője:
(14 betű)
8. Az USA első újrepublikánus (whig párti) elnöke:
(20 betű)
9. A rotációs eljárással nyomtatott első újság címe:
(24 betű)
10. Nagy-Birtainnia miniszterelnöke, az ő hivatali idejében lépett életbe az a törvény, amely a birodalom egész területén megtiltotta a rabszolgaságot:
(11 betű)
Nagyon hálás lennék a segítségért, mert tényleg hiába kerestem a válaszokat. SOS.:) Előre is köszönöm.
Találomra 1-t bepötyögtem a google-be, történetesen a 2.-at.
Oszip Ivanovics Bové
Ennyit a 2 óráról... kamuzósnak nem segítek..rosszabb mintha csak lusta lenne..
az élet sem fog kész válaszokat adni
keresd meg magad
igenis mind fent van a neten
Az USA első Whig-es elnöke
"William Henry Harrison"-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!