Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Arany János Letészem a lantot,...

Arany János Letészem a lantot, elakadtam a háziban valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Nah szóval arról lenne szó ,hogy van itt két feladat amiben elakadtam 1.Mivel indokolja Arany hogy leteszi a lantot és nem ír több verset?2.Hogyab folytat párbeszédet Petőfi XIX.század költői című versével?Nagyon fontos lenne előre is Köszi :)

2014. jan. 21. 16:25
 1/2 anonim ***** válasza:

1.),,A tűz nem melegít, nem él:"-elfogyott az ihlet, nem érez magában többet

,,Hová lettél, hová levél

Oh lelkem ifjusága!"-öregnek érzi magát

,,Nem így, magánosan, daloltam:;Kit érdekelne már a dal."-nincsen olvasója

,,Baráti szem, müvészi gonddal"-Petőfit elvesztette a szab. harc alatt, a hiány még erősen él benne

,,Letészem a lantot. Nehéz az."-tehernek érzi a költészetet

-régen volt miben hinni,volt miért harcolni

2.)Petőfi azt írja, hogy senki se álljon könnyelműen a költészethez, hogyha csak a saját panaszait/bánatait tudja leírni, inkább ne írjon. A versben még azt is megfogalmazza, hogy a költőnek utat kell mutatnia a nép számára, Arany úgy érzi hogy erre nem képes.

Hamis prófétákról is szó esik, Petőfi elítéli őket. Valószínűleg Arany pont azt érzi, amit Petőfi elítél.Így inkább a ,,nem írás" mellett dönt Petőfi iránti tiszteletből.Később ez megváltozik, a Mindvégig c. versben.

Remélem jó lesz! :)

2014. jan. 21. 17:02
 2/2 A kérdező kommentje:
Azt énis remélem!:)De minden esetre köszönöm!Legalább kész!:D
2014. jan. 21. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!