Mondatelemzéshez valaki? please! (Alany, Állítmány, Tárgy, Határozók, Jelzők. Minden! )
1. Tegnap György az asztalnál ülve, késsel és villával húst evett kenyérrel.
2. Dunának, Oltnak egy a hangja.
3. A tapasztalt pilóták szeretnek repülni,sokat.
4. Két diák orvos lett.
5. Ne mozdulj Prága városából!
6. A gyors lövés szürkületkor telibe találta a célt.
7. A sas madár.
8. Mit képzelsz, Koppány?
9. Pista szavak által üzen Bélának.
10. A szorgalmas labdarúgó, csapata sikeréért küzd.
régen tanultam, de valamire még emlékszem, nem mindenre de remélem így is tudok segíteni.
1. evett-állítmány, György -alany, tegnap-időhatározó, asztalnál-helyhatározó, késsel villával-eszközhatározó, húst-tárgy, és az ülve nem tudom mi de úgy kérdezel rá, hogy hogyan. lehet hogy állapotjelző
2. egy az állítmány, alany a hangja, a dunának és az oltnál nem tudom mi lesz, de úgy kérdezel rá, hogy minek a hangja?
3. tapasztalt- minőségjelző, pilótákra úgy kérdezel, hogy kik?
szeretnek az állítmány, repülni az alany, sokat -mennyiségjelző
4. két - mennyiségjelző, diák-ki lett?
orvos az alany, lett- állítmány
5. ne mozdulj az állítmány, rejtett alany van benne az pedig a te, Prága-minőségjelz., városából- helyhatározó
6. találta- állítmány, lövész- alany, gyors- minőségjelző, célt-tárgy, szürkületkor-időhatározó, a telibe nem tudom mi
7. állítmány a madár, alany a sas
8. mit képzelsz az állítmány, alany pedig a koppány
9. ezt a mondatot nem igazán tudom, annyi biztos, hogy Pista az alany és az üzen az állítmány
10. alany a labdarúgó, állítmány a küzd, szorgalmas-minőségjelző, sikeréért-okhatározó, csapatáért (minek a sikeréért?)
Igen tudtál,köszönöm szépen! ❤
Szép napot! :)
Örülök neki. nagyon szívesen. Ha szükséged van még segítségre írj üzit!
Neked is Szép Napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!