Mérték egységek?
Ha nagyon szépen meg kérem, vki le tudja írni nekem a mérték egységeket normálisan, mert vizsgák elött át szeretném nézni öket, mert van amiben nem vagyok biztos, de sehol sem találok egy olyan oldalt ahol normálisan lelennének írva.
Az összes lehetséges átvaltásra gondoltam. Ilyenekre is hogy cm^2=>L meg a társai Térfogat, hosszúság, terület, tömeg .stb...ami még van.
Nagyon sokat segítene nekem aki le irná ezeket.
Elöre is köszönöm a valaszokat. :)
Ki győzné leírni?
Ezt ismered? [link]
HOsszúság : mm < cm< dm< m < km (mindenhol 10 a váltószám kivéve m és km , ott 1000 )
Tömeg : mg <g <dkg < kg < t ( mg és g 10 , g és dkg 10 , dkg és kg 100 , kg és tonna 1000 )
Űrmérték : ml < cl < dl < l <hl ( mindenhol 10 , kivéve l és hl ott 100 )
remélem érthető :))
> „Az összes lehetséges átvaltásra gondoltam.”
Oké, csak az alapprefixumokból van 16 darab. Ez kapásból 256 darab lehetséges átváltás. Te normális vagy, vagy tényleg azt szeretnéd, hogy ideírjunk neked 100 000 számot, amit bemagolhatsz? Inkább a telefonkönyvet tanuld meg!
Leírom normálisan neked: mértékegységek
Az összeset képtelenség leírni, hiszen a végtelenig elmehetünk.
cm^2=>L
Ezt igazából nem tudtam értelmezni, de tartok tőle, hogy te sem.
Nagyon leírni őket szerintem felesleges is lenni, hiszen úgyis csak bemagolnád, aztán kapsz egy feladatot, ami kicsit másabb, és már véged is van.
Első körben szerintem tanuld meg a prefixumokat, illetve értsd is meg őket. Mitől centi a centi, mitől kilo a kilo.
Utána pl. a hosszúság, terület, térfogat kérdéskörnél értsd meg a dimenziókat, ehhez kapcsolódóan a hatványokat. Pl. azt, hogyha 1 méter 100 centiméter, akkor 1 négyzetméter miért 10000, és nem 100 négyzetcentiméter.
Amit meg kell tanulnod konkrétan, az csak ennyi: 1 liter = 1000 cm^3
Ezt pl most leltem, gyakorolni biztosan jó: [link]
Mértékegység prefixumokat 10^(-12)-től a 10^(12)-ig érdemes megjegyezni.
Mértékegységek - Eötvös Loránd tudásbázis
www.elmk.hu/docs/Meres/09-Meres-02.pdf
Ebben az 5 oldalas anyagban megkapod a választ és csak a lila színű hátterű sorokra koncentrálj!
Ajánlanám még a következő oldalt, ha nagyon ráérsz.
Kategória:Mértékegységek - Wikipédia
És egy on-line átváltó:
Sz. Gy.
Köszönöm a segítséget. :))
Ez " cm^2 => L" annyit próbáltam le írni röviden hogy négyzetcentiméter és a liter közt mennyi a váltószám. Nem sikerült, nem baj. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!