Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Segítség? Itt van párkérdés a...

Segítség? Itt van párkérdés a Légy jó mind haláligból, valaki segítene?

Figyelt kérdés

A legtöbb kérést megírtam, de párat nem tudtam. NAgyon hálás lennék ha megválaszolnátok! Előre is köszönöm!

7.milyenek a Pósalakynál eltöltött délutánjai

8. hogy érzi magát Orczyéknál

9.milyen a Dorogi család és itt milyen kellemetlen élményben lesz része

10.miért mutatja meg Gimesiéknél a reskontót

11. Misi megpróbáltatásai, félelmei, erényei, titkai

12. milyen szavakkal búcsúzott el Debrecentől

Legmélyebb hálám és köszönetem a válasziroknak!

2014. jan. 4. 17:11
 1/2 anonim ***** válasza:

8. Alapvetően jól érzi magát és feszeng egyszerre. Feszeng, mert nem tudja, mi az a kompót, nem tudja, mi az a csokoládé (és bár nem ízlik neki, mégis megeszi, nehogy neveletlennek gondolják), mi az a kuzin, ki az a Schiller és Goethe. Teljesen más világba csöppen és helyt kell állnia. Az egyszerű, szegény, mélyről jövő gyerek kap betekintést a felső középosztály világába.

7. Csendesek, nyugodtak és komolyak. Egy órát olvas minden nap, ezzel pénzt keres, vagyis ő már komoly ember. (Annyi pénzt keres, amire otthon nagy szükség lenne.) Azért is komoly ember, mert őt magázza Pósalaky úr (kivéve akkor, amikor bevallja, hogy az édesapja ács). Az a délután, amikor Pósalaky úr elmeséli az álmát (amiből a lottószámok lesznek), vidám és nevetős. Amikor viszont kiderül, hogy ellopták a reskontót, onnantól már stresszesek a délutánok (nehogy a bácsi észrevegye Misi hangjából, hogy baj van).

10. Azért, hogy elterelje a figyelmét. (Előtte birkóznak, bejön Gimesi nagymamája, aki megbotránkozik, hogy úrifiúk ilyet nem csinálnak, pláne vendégségben. Amikor kimegy, Gimesi felhúzza magát és majdnem elárul egy családi titkot, de Misi közbelép és megmutatja neki a szelvényt, hogy másfelé terelje a beszélgetést.)

2014. jan. 4. 22:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Hálás köszönetem!
2014. jan. 5. 16:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!