Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Légy jó mindhalálig-ba segiten...

Légy jó mindhalálig-ba segitene valaki? Lécci

Figyelt kérdés

kellen pár dolog.nagyon sok kérdés van azért csak egy részét irom le .nekem nincs meg a könyv és már időm sincs elolvasni :SSS

1.regény helyszinei

2.mikor játszodik a történet és mennyi időt ölel fel?

3.mutasd be Nyilas Misi történetét az osztályba,a kollégiumba és a felnöttek világába.melyek azok a legfontosabb események amelyek súlyos meghasonlottsághoz vezettek?

4.készits szerekezti vázlatot

5.gyermekszerplők?jellemezd őket misivel való kapcsolatuk alapján

6.milyen családokkal került kapcsolatba misi?mutasd be egyenként hogyan bántak misivel

7.ird le misi tanárait bemutaó részleteket.milyennek látod a misi vallatókat?

8.milyen félelmei és titkai vannak misinek?melyek a legmeghatározóbb tulajdonságok?

9.30népnyelvi kifejezés a regényből.figyeld meg a szerepüket

10nézz utána a regény utóéletének.ki irt színdarabot a regényből?kik és mikor zenésítették még?mi a műfaja?hány kiadása volt a regénynek 1920 óta?

2009. nov. 29. 13:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Figyu és nem akarlak bántani, de én emelt magyaros vagyok, összesen 7könyvet el kellett olvassak tavaly (hülye lettem volna elolvasni mindent). De keresgéltem a neten és egy csomó olvasónaplót és hasonlót találtam, ami segített. Szerintem te is tedd ezt!

Egyébként meg a Légy jó mindhalálig a kötelezők között is egy jó könyv, nem fogod megbánni ha elolvasod. Majd jövőre lesznek bajok, amikor Antigonét és Odüsszeát kell olvass.

2009. nov. 29. 13:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Én már nagyon régen olvastam, nem emlékszem már ezekre de én is azt tudom javasolni mint az első válaszoló, hogy keresgélj a neten olvasónaplókat. ott minden benne van. AMúgy itt vannak a gyerekszereplők (ezeket énis kikerestem):

 Nyilas Misi, debreceni diák

 Gimesi Lajos, Misi barátja

 Orczy Vilmos, Misi barátja

 Doroghy Bella, Misi tanítványának középső nővére

 Török János, Misi előző évi szállásadójának fia

 Böszörményi, Misi szobatársa

 Lisznyai, szobafőnök

 Nagy úr, nyolcadikos diák

 Sándor Mihály, Misi osztálytársa

 Szegedi, Misi osztálytársa

 Doroghy Sanyi, Misi tanítványa és osztálytársa

 Doroghy Viola, Sanyi idősebb nővére

 Doroghy Ili, Sanyi legfiatalabb nővére

2009. nov. 29. 14:17
 3/3 apostagi amanda válasza:

nekem is jól jönne egy kis segitség!

a regényből a helyszíneket legyetek szívesek!

misi segítőit,és hogy kinél van a hatalom?

nagyon megköszönném ha valaki leirná,holnap irunk belőle,és a google-val nem jutok előrébb! :((

2011. nov. 6. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!