Szerelmes vagyok.18f Tippek?
Az eletem elso nagy szerelme a Kozgazdasagtan,de most akadt egy kis problemam vele es nem tudunk kozos nevezore jutni.Ez t a feladatot nem tudom megoldani,es ugy erzem,hogy mar nem szeretem ot annyira mint regen.Kerlek segitsetek,hogy szerelmunk a regi legyen :)
2012-ben az ABC vállalat üzleti forgalma 100 millió forint volt. Az üzleti forgalom ezen szintje mellett, a vállalat (az üzleti
forgalom függvényében kiszámított) 12%-os profitrátát ért el. 2013-ra, a vállalat, a profitráta megduplázását tűzte ki célul,
változatlan üzleti forgalom mellett. A 2013-as cél elérése érdekében a vállalat a költségek csökkentését tervezi.
a) Számítsa ki, hogy hány forinttal (és hány százalékkal) kell a vállalat csökkentse a költségeit annak érdekében, hogy elérje a
kitűzött célt!
b) Számítsa ki a 2013 év profitját, amennyiben sikerül a célt elérni!
c) Számítsa ki a teljes költséghez viszonyított profitrátát mindkét évre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!