Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Helyesek e az alábbi mondatok?...

Helyesek e az alábbi mondatok? (fizika)

Figyelt kérdés

az atom kifele semleges

a mag szétbonthatatlan , nem lehet mozgatni a protonokat

és még lenne itt is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazife..

2009. nov. 28. 17:48
 1/2 anonim ***** válasza:

az egész atom semleges jellegű, mert belül a töltések kioltják egymást.

a mag gyakorlati módszerekkel szétbonthatatlan (nem lehet mozgatni a protonokat? ezt nem értem... mármint ember nem tudja? vagy ő nem tud elmozdulni? mert egy savbázis reakcióban lazán elmozdul...

amint a linkről adtál, ahol rudak és anyagok vannak, annak annyi a lényege, h ha bizonyos anyagból készült rudakat egy másik bizonyos anyagból készült textillel dörzsölni kezdesz, akkor az elektromosan feltöltődik, és az anyagok jellegétől függően pozitív, vagy negatív töltéstöbblet keletkezik rajta.

ennyit tudta, sajnos kémiás vagyok, ezt is onnan kapartam össze :) a fizikához nem értek annyira.

2009. nov. 28. 18:25
 2/2 anonim ***** válasza:

A mag nem szétbonthatatlan: például az atomreaktorokban is a maghasadást használják, a radioaktív anyagok pedig spontán bomlanak el.

A magon belül (ha nem bomlik szét), szintén mozoghatnak az alkotók, innen ered például a gamma-sugárzás, de ez már bonyolultabb, valszeg nem ez kell neked.

2009. nov. 28. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!