Hogy írjuk helyesen a beiratkozás szót? Beíratkozás vagy beiratkozás? A word aláhúzza, ha hosszúval van írva, viszont az Akadémiai helyesírási szótárban hosszúval van írva.2009-es kiadásról beszélünk. Nagyon fontos!
Ez ciki, de a Külön-egybe tényleg elfogadja.
Na most, BM, már mondtam neked többször, hogy a két eszköz nem igazán van szinkronban. Ez sz*r, de ez van (egyelőre). Van egy előzetes ellenőrzés a Külegyben is, de az nem túl megbízható, merthogy simán elfogadja és megelemzi az "íratkozik" igét. Na, majd kigyomlálom.
jó'van, januárban írtam, no. :-)
(szóval tudomásul vettem. – bár nagyon nehéz, és örök szívfájdalmam marad... nem fogom tudni megemészteni, hogy van egy automata, amely képes eldönteni, hogy milyen szavak létezhetnek egyáltalán, és a mellette lévő másik – amelyik csak arra volna való, hogy az összerakosgatást ügyesen megcsinálja – nem az előző által elfogadottakból építezik... :-( tudom, hogy ez most már így van, de akkor is. a külegy modulnak kutya kötelessége* lenne az elején elküldeni a bevitt darabkákat egy előellenőrzésre a suggestnek. ha sokáig cukkoltok, akkor kénytelen leszek építeni egy www.igazi-kulegy.hu oldalt, amelyikbe a user beírja a szavakat, a gép először darabonként betolja suggestbe, és csak akkor adja a kulegynek, ha a suggest nem akadt ki rajta... :-)
* Apropó, "kutya kötelessége"
Egyszeri júzer vagyok:
"Mindkettő jó? Akkor döntök a magyarázatok alapján:
1. Valami birtokviszonyról van szó, 'a kutyának a kötelessége' – hát biztos nem ez a jó.
A második: 'Az alárendelő összetételeket mindig egybeírjuk.' – jó, ez jobban tetszik, akkro egybeírom."
Holott...
(Tudom, hogy ez nem oldható meg – de ne legyen igazam –, csupán érdekességként tettem szóvá, "kisszínes". :-)
Aha, aha, érdekes. Mármint a kutya kötelesség. Elvileg az ilyen nyomatékosító főnévi jelzők (kutya, k..va) mennek.
Próbáltam beszúrni linket a k..va hidegről is, de nem ment, mert a linkben kiírva szerepel, és fennakadt a trágárságszűrőn. :D
Na, holnap megnézem, mi van a kutya kötelességgel, mára lejárt a munkaidőm. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!