Fizika házi, a munkával kapcsolatos, de nem vagyok biztos benne. Hogy kell megoldani?
A tanárnő azt mondta,hogy minden megvan hozzá a füzetben és ki kell tudnunk számolni.Ahogy végig néztem szerintem a súrlódási erő munkájával lehetne kiszámolni,de elakadtam.
Feladat:
Mekkora a csúszási súrlódási együttható,ha 80kg tömegű szánkót 20m vízszintes úton 200J(zsúl) árán lehet egyenletes sebességgel húzni?
m=80kg Ws=Fs*s ---> Ws=u(mű)*m*g*s
s=20m
W=200J
A képlet jó,vagy nem?De a mű az mennyi,az nincs megadva.Így nem tudom kiszámolni,vagy rossz a képlet amit felírtam?
Kérlek valaki vezesse le nekem,szeretném megérteni.
nem kérek kioktatást senkitől!!De szerencsére Te biztosan olyan jó tanuló kisangyalka voltál/vagy az iskolában és sose kértél senkitől segítséget.
Mellesleg a tanárnőnek az utolsó órája volt velünk és az órát sem tartotta végig,mert családi okok miatt el kellett mennie.Így nekünk 10perccel rövidebb volt az óra és mire lediktálta a feladatott megszólalt a telefonja(ébresztőt állított,hogy nehogy elkéssen) és így azt mondta otthon csináljuk meg.De nem tudom,hogy mennyi a mű,illetve,hogy jó-e egyáltalán a képlet.
Hát gondoltam megkérdezem itt,hátha tudtok segíteni,nemcsak kioktatni!
Jó a képlet. Csak annyi a dolgod, hogy μ-re rendezel.
Ws = μ*m*g*s,
μ = Ws/(m*g*s) = (200 J)/((80 kg)*(9,81 m/s^2)*(20 m)) ≈ 0,013.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!