Valaki segítene lécci?

Figyelt kérdés

Azt a feladatot kaptuk hogy kb.15 mondatos fogalmazást kell írnunk.Az Adventről és most kapaszkodj:bele kell képzelni magad valamelyik adventi gyertya szerepébe(én a négyest választottam),és le kell írni a gyertya gondolatait!

Elég beteg feladat,lécci segítsetek!

2013. nov. 28. 13:01
 1/6 anonim válasza:

Érdekes fogalmazástéma... A gyertya többnyire a magány és az elmúlás szerepét tölti be, az adventi gyertyák viszont a hitet, a reményt, a szeretetet és a boldogságot/örömet szimbolizálják. Mivel helyhez kötött "főhős" a legegyszerűbb a környezetével való viszonyát/megnyilvánulását megfogalmazni.

pl.:

- elmúlás: szerencsétlen gyertya akármennyire is ragaszkodik, úgy sem fogja megérni a negyedik hétfő reggelét / esetleg írhatnál erről az örökös körforgásról, ami évről évre ugyan az

- mivel a negyedik gyertya más színű mint a többi, leheletnyi humorral írhatsz a másik 3 gyertyához való viszonyáról/kiközösítéséről

- a 4. gyertya színe rózsaszín, ami nemritkán a hiúság és a fennhéjázás színe. a nagyképű és egoista, mégis felettébb ügyetlen gyertya véletlenül felgyújtja a házat

- esetleg, ha nagyon büntetni akarod magad, akkor írhatsz a tárgyi idealizmusról, emberi lét és anyagi tudat viszonyáról. könnyed karikatúra

Sok sikert!

ui.: a tanárnak meg üzenem, hogy kicsit kevesebb Andersen-t olvasson...

2013. nov. 28. 13:32
 2/6 Imola Ágnes ***** válasza:
SZerintem nagyon vagány feladat...végre valami kreatív... a 4 gyertya az, ami gyújtatlanul égett egészen utolsó vasárnapig...végignézte a másik 3 meggyújtását....én valami olyasmit találnék ki, h az első gyertyánál egy magányos ember, aki egyedül él gyújtja meg a gyertyát (a négyes szemszögéből írva a dolgot, hogy ma meggyújtotta Elsőt közüllünk. Láthatóan magányosan nézi Első lángját aki a kihalt szobában magányosan, halványan pislákol.) Aztán sorra venném a vasárnapokat, ahol lassan megérkeznek a szülői házba a gyerekek, rokonok, unokák, és a magányos, fénytelen ház benépesül és fényben úszik...
2013. nov. 28. 13:39
 3/6 Imola Ágnes ***** válasza:
bocs, nem gyújtatlanul égett:))) gyújtatlanul várakozott...
2013. nov. 28. 13:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Az utolsó gyertya nagyon örült, hogy három hétig nem kellett égnie (és nézhette a többi gyertyát)
2013. nov. 28. 14:17
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:))
2013. nov. 28. 16:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Gyújtatlanul égett xddd.Második válaszoló,nekem nem volt túl jó napom, de Te sikeresen megnevettettél,köszönöm! :))
2013. nov. 28. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!