Valaki légyszives eltudná nekem magyarázni hogy, hogy kell megoldani ezt a feladatot kémiábol? (Igazábol nem nekem kell)
A gázok tulajdonságai, és ezaz Avogrado törvénye, valaki segítsen mert nagyon nemértem..
Hány darab molekula van 1 m3 szobahomersekletu gazban? Ha 24 dm3 szobahom. (20C, 0,1MPa) gazban 6x10(huszonharmadikon)db mol van..
Az órán felírtuk rá így a választ, de én még ígysem értem.. valaki segítsen légyszi.
1m3= 1000dm3 -,,- x db X= 1000x6x10ahuszonharmadikonper24= 2,5x10 a huszonotodiken
az előző vagyok,bocsi,nem jól írtam,,,nincs megadva a V,csak a Vm,,,,így kell kiszámolni:
24dm3 - 6 x 10 a 23-on molekula
1000dm3-x db mol
az egyenlet:24x=1000X6(ez úgy jött ki h keresztbe kell szorozni)
osztasz 24-el,hogy az x magában álljon baloldalt,,,vagyis:
x=1000X6/24
megkapod az x-et és utána írod azt h szor 10 a 23-on,ha 0 egész vmennyi az eredmény,akkor a hatványt változtatni kell minusz felé annyival,amennyivel előreléptél,hanem kicsi a szám hanem nagy,akkor nem kell minusz a hatványkitevő elé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!